×

Parijs staat bekend als de stad van de Romeinen en de lichtstad. Maar als je de stadsparken van Parijs ziet, sta je versteld van waarom Parijs niet bekend staat als de stad van de parken. Parijs is een plaats met enkele van de meest intrigerende tuinen en parken van Europa. Een uitstekende keuze dus om een van de parken te bezoeken wanneer je jouw romantische hotel Parijs hebt geboekt. Hieronder vind je de top 10 van de mooiste parken die Parijs te bieden heeft.

1. Parc des Buttes-Chaumont

Bovenaan de lijst van de beste parken in Parijs staat het Parc des Buttes-Chaumont. Als je op zoek bent naar een minder statig park dan bijvoorbeeld Jardin du Luxemburg of Jardin des Tuileries, dan is Parc des Buttes-Chaumont het beste park om te bezoeken. Het is een van de grootste parken van Parijs en de lokale bevolking is het erover eens dat het ook een van de meest magische locaties van de stad is. Toeristen vermijden het misschien om het te bezoeken, aangezien het zich in het 19e arrondissement bevindt, maar het is de moeite waard. Niet alleen om te zien maar vooral ook om te genieten van de betoverende ambiance. De roosterpaden, tempels, watervallen en kliffen maken dit park nog aantrekkelijker en spectaculairder.

2. Jardin des Tuileries

Jardin des Tuileries wordt geflankeerd door de Place de la Concorde en het Louvre. Hôtel de La Tamise, de nummer 8 van onze meest romantische hotels Parijs, ligt op steenworp afstand van dit park. Het park (of beter gezegd: tuin) is het oudste en grootste openbare park in Parijs. De ontwerper van Jardin des Tuileries is dezelfde architect als die van de koninklijke tuinen van Versailles. Bezoekers en lokale bewoners die de tuinen van Versailles hebben bezocht, kunnen zich levendig voorstellen hoe opmerkelijk dit park in werkelijkheid is. De Jardin des Tuileries staat sinds 1991 zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een statige tuin met prachtige paden, perfecte gazons en prachtige sculpturen, daadwerkelijk kopieën van oude meesterwerken.

3. Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg is niet minder dan 25 hectare groot en ligt in het zesde arrondissement van Parijs, aan de zuidkant van de Seine. Het is een opmerkelijke attractie van Parijs. Het park is gemaakt in 1612 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste parken van Europa. Het park heeft zes tennisbanen, unieke sculpturen en een speeltuin. De lokale bevolking komen hier met hun kleintjes voor ponyritjes, poppenshows, crèpekraampjes, zeilen in de centrale fontein en nog veel meer. Ook zie je in het bosrijke deel van het park mensen van verschillende leeftijden schaken. Daarom is Jardin du Luxembourg zowel een perfecte plek voor een weekendje weg Parijs en mag je zeker niet missen.

4. Jardin des Plantes

Ook Jardin des Plantes is een van de beste parken van Parijs om te bezoeken. Ook dit park bevindt zich aan de zuidkant van de Seine, niet ver van Jardin du Luxembourg. Dit is de belangrijkste botanische tuin van Frankrijk, evenals biedt het plek voor maar liefst vier musea. Wat dit park onderscheidt van de rest, is dat het meer dan 10.000 soorten bloemen en planten heeft, evenals tropische kassen. Bovendien is er een kleine dierentuin, een perfecte plek om gezellig samen met zijn tweetjes te bezoekn. Jardin des Plantes was om te beginnen een koninklijke geneeskrachtige tuin daterend uit 1626. In 1640 werd het echter toegankelijk voor het grote publiek. Deze betoverende locatie is net als een sprookje en als je daar bent voel jij je in echt in wonderland.

5. Parc de Belleville

Parc de Belleville is gelegen in het 20e arrondissement van Parijs en heeft een opmerkelijk panoramisch uitzicht over de stad. Vanaf hier kun je zelfs de Eiffeltoren zien. Het park is gemaakt in 1988 en heeft de langste watervallen van de stad Parijs. In het park kun je tafeltennissen, ontspannen en picknicken op de grote grasvelden of tuinen. Ook kun je in de zomer genieten van het kijken naar een film in de buitenlucht bioscoop. De meest bekende en meest opmerkelijke component van het park zijn de werkelijk spectaculaire bloemententoonstellingen. Daarnaast vind je bovenaan het park een museum dat is toegewijd aan luchtverontreiniging. Parc de Belleville is een uitstekende plek om ’s avonds te genieten met zijn tweetjes of om’ s middags te picknicken op Parijse stijl.

6. Parc de la Villette

Parc de la Villette is de nummer 6 van onze lijst van de mooiste parken van Parijs en bevindt zich ten noordoosten van het centrum van Parijs. Dit is ook een van de grootste parken in Parijs, mede doordat het ook beschikt over verschillende heuvels en grasvelden. Het park heeft ook een kunstcentrum en is onderverdeeld in verschillende themagebieden. Wat het park ook bijzonder maakt is het jaarlijks terugkerende evenement, de openluchtbioscoop. Dit is een fantastische showfestival en wordt elke zomer gehouden. Het filmaanbod omvat onder meer films van Amerikaanse en Franse scenarioschrijvers maar er worden verschillende internationale films gedraaid. Het is niet voor niets een van de meest gewaardeerde parken van Parijs is.

7. Parc Montsouris

Parc Montsouris is zonder enige twijfel opgenomen in onze lijst 10 mooiste parken in Parijs, mede omdat het een van de meest bezochte parken in Parijs is. Het park is gelegen in het zuidelijke deel van de stad en de beste plek om te picknicken met zijn tweetjes. Je kunt hier ook mooie lange wandelingen maken langs het kunstmatig aangelegde meer. Het traditionele Engelse ontwerp van dit park maakt het zo uitzonderlijk en een van de beste parken in Parijs. Dit park is bovendien gelegen in een minder toeristisch deel van de stad zodat jij je echt tussen de lokale bevolking bevindt. Bovendien is het park omgeven door verschillende bars, restaurants en romantische hotels. Dit is daarom een perfecte plek om te relaxen.

8. Jardin des Serres Auteuil

Jardin des Serres Auteuil is een typische botanische tuin en heeft een schitterende grotachtige omgeving. Het romantische park bevindt zich in Boulogne-Billancourt, aan de zuidkant van het immens grote Bois de Boulogne dat zich aan de westkant van de stad bevindt. Deze botanische tuin is zonder enige twijfel een van de meest romantische locaties in Parijs. Het heeft een opmerkelijk tropisch paviljoen waar verschillende vogelsoorten zich bevinden. De fraaie volière trekt de aandacht van veel tuinders en natuurliefhebbers. Bovendien is het heel romantisch, waardoor het de perfecte plek is om met je geliefde te bezoeken.

9. Parc Monceau

Parc Monceau is gelegen in het 8e arrondissement van Parijs. Het fraaie park wordt beschouwd als een van de meest elegante tuinen van Parijs. Het is net zo stijlvol als de omliggende wijk. Parc Monceau bevindt zich niet ver van hotel 1er Etage Opera, onze nummer 9 van de lijst romantische hotelletjes Parijs. Wanneer je het park binnentreedt passeer je de beroemde ijzeren poorten die met bladgoud zijn versierd. Er zijn veel standbeelden in het park en er is een beroemde renaissancistische boog die toebehoort aan de vorige Hal van Parijs. Daarnaast vind je er mooie bruggen, prachtige bomen en nog veel meer. Als je op zoek bent naar een romantische plek in Parijs met je geliefde dan is dit park een absolute aanrader.

10. Jardin Des Champs Elysées

Jardin Des Champs Elysées is bijna net zo bekend als de Avenue des Champs Elysees. Het park werd aanvankelijk gemaakt als bijtuin van de Jardin des Tuileries maar is inmiddels een attractie op zich. Het door groen omgeven park is een verademing op steenworp afstand van de meest bekende straat van Parijs. Het statige park bevindt zich in het onderste gedeelte van de Avenue Champs Elysees. Het park is op zeer korte afstand van Hôtel de La Tamise dat op nummer 2 staat van onze lijst met hotels in Parijs. Het beste van dit park zijn de verschillende verbazingwekkende fonteinen, zoals de fontein van Venus (Fontaine des Ambassadeurs). Dit is een uniek ontwerp van de bekende parkontwerper Jacques Hittorff.