×

Parijs, de stad van de liefde, is een van de grootste en meest bezochte steden ter wereld. Dit is ook de culturele en politieke hoofdstad van Frankrijk. Dit is een plek die je gezien moet hebben en staat op de bucketlist van bijna iedere reiziger. Parijs is een stad vol romantiek, geschiedenis, architectuur, cultuur en kunst. Als je naar Parijs gaat dan vind je hier de top 10 hotspots die je in Parijs zeker moet bezoeken. Maar vergeet niet om een een romantisch hotel Parijs te boeken!

1. Eiffeltoren

Niets is meer cliché dan de Eiffeltoren in Parijs. Maar denk hier eens over na: ga je liever naar huis zonder de Eiffeltoren te beklimmen? Als er iets is dat nummer 1 op je lijst moet staan, is het de wereldberoemde toren die mogelijk ook te zien is vanuit het raam van je eigen hotel in Parijs. Waar jij je bevindt in Parijs, je zult de Eifetoren niet snel uit het oog verliezen. Oorspronkelijk was het bedoeld als tijdelijk monument maar de Eiffeltoren is sindsdien het meest duurzame symbool van Parijs geworden. De hoge toren beklimmen is zeker ook geen saaie klus, de eerste en tweede verdieping van de Eifeltoren zijn plek voor souvenirwinkels, een tentoonstellingsruimte en een café. Het uitkijkplatform op de 3e verdieping is een van de best mogelijke bezienswaardigheden die Parijs te bieden heeft.

2. Louvre

Het Louvre kan niet ver achterblijven wanneer je hebt gelezen over de Eiffeltoren. Rondom het Louvre zijn verschillende romantische hotels Parijs te vinden, wat een perfecte uitvalsbasis is om het grootste museum ter wereld te bezoeken. Die bewondering voor het Louvre zit hem niet alleen in de omvang, maar ook in de betekenis: dit museum herbergt het toppunt van de wereldkunst en -cultuur. De glazen piramide van het Louvre is al overweldigend, maar er zijn vele andere ingangen die naar het Louvre leiden en de duizenden meesterwerken en kunstwerken die je daar kunt vinden. Er zijn bijna 35.000 kunstwerken en kunstvoorwerpen te zien, bestaande uit originele, eeuwenoude stukken, elk van onschatbare waarde.

3. Champs Elysees

Champs Elysees is een prachtige plek die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Dit is de iconische bezienswaardigheid van Parijs waar bezoekers uit alle delen van de wereld een bezoek aan brengen. Deze wereldberoemde straat wordt genoemd in nagenoeg alle toeristische gidsen, samen met de wereldberoemde Arc de Triomphe, die zich aan het eind van de lange straat bevindt. In deze staat vind je alles wat jij je maar kunt wensen, zoals romantische hotels, winkelcentra, diverse restaurants, boetieks en andere luxe outlets. Of je nu graag door de straten loopt, winkelt, eet of straatvoorstellingen bijwoont, dit is de perfecte hotspot van Parijs om je geliefde mee naartoe te nemen. De Champs Elysees is op elk moment van de dag een levendige straat en wordt zelfs levendiger als de zon ondergaat en oplicht.

4. Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg is een prachtige en historische tuin in Parijs in het zesde arrondisement van Parijs. Deze tuinen zijn echt een goede hotspot voor wat quality time met je geliefde. Het paleis is toch wel het onbetwiste middelpunt van dit park en is een bezoekje ook zeker waard. Dit is een ideale plek voor een korte wandeling of om romantisch op een bankje te zitten met zijn tweeën. Wil je graag deze mooie tuinen bezoeken en ben je op zoek naar een romantisch hotel om je geliefde te verrassen? Kijk dan op onze top 10 romantische hotels Parijs en boek een leuk hotelletje om er even helemaal tussenuit te zijn.

5. Sacre Coeur

Sacre Coeur is de alom bekende witte basiliek op de top van de heuvel van Montmartre. Het is echt een dromerige – haast onwerkelijke – verschijning en staat vaak symbool voor Parijs. De immense afmetingen en de prachtige omliggende pleinen geven de schoonheid die elke bezoeker graag aan den lijve ondervindt. Het is een van de beste hotspots die Parijs te bieden heeft en in werkelijkheid is de Sacre Coeurnog veel mooier dan op de foto. Zorg er ook voor dat je de artiesten van dichtbij ziet terwijl die deze plek bezoek of loop lkangs de kleine winkeltjes in deze bijzondere buurt. Aan romantische hotelletjes Parijs ontbreekt het in deze buurt zeker niet.

6. Musee Grevin

Musee Grevin is een geweldige hotspot die je niet mag missen als je in Parijs bent. Dit wassenbeeldenmuseum is een van de oudste in zijn soort in heel Europa. Je vindt in dit wassenbeeldenmuseum in Parijs meer dan 300 personages die in was zijn vereeuwigd. Het is een leuke combinatie van oude personages uit de oude geschiedenis zoals Albert Einstein en moderne beroemdheden zoals Michael Jackson, Madonna en Elvis Presley. Het is een leuke plek om een paar uurtjes te vertoeven met zijn tweetjes. Hôtel Saint-Marc ligt overigens op steenworp afstand van Musee Grevin. Dit romantische hotel in Parijs staat op de nummer 1 van onze top 10 lijst en is alleen al om die reden zeker een bezoekje waard.

7. Notre Dame

De Notre Dame-kathedraal en het Ile de la Cite worden beschouwd als het hart van Parijs en het is een prachtig schouwspel, vooral op een zonovergoten lentedag. De kathedraal is zonder enige twijfel een bezoek waard, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Helaas is het in 2019 getroffen door een flinke brand maar er wordt hard gewerkt aan het herstellen ervan. Desalniettemin blijft het vanaf de buitenkant nog steeds een imposant schouwspel. Er zijn immers niet veel andere plaatsen met zo’n lange en kleurrijke geschiedenis die in elke steen is geschreven. Daarnaast mag een romantische wandeling op het typische eiland niet ontbreken, het kent immers talloze verborgen plekjes.

8. Paris Plage

Paris Plage is elke zomer een terugkerend fenomeen en je waant je echt aan het strand waarbij je niet eens naar het echte Paris-Plage hoeft te rijden – de officiële naam van Le Touquet, de fameuze en statige badplaats aan de Noordzee. Het strand aan de Seine wordt gevormd door palmbomen en comfortabele ligstoelen met parasols en heeft een prachtig zwembad met schitterend uitzicht op de Seine die erlangs stroomt. Paris Plage is daarom de beste plek voor een bezoekje met zijn tweetjes tijdens het zomerseizoen. Als je wilt genieten van een rustige, romantische picknick, dan is dit een hotspot Parijs die je echt moet bezoeken.

9. Les Passages Couverts

Les Passages Couverts zijn de beste hotspots van Parijs als je van shoppen houdt. Les Passages Couverts betekent letterlijk overdekte passages. Deze dienden als de winkelcentra van het achttiende- en negentiende-eeuwse Parijs. Het zijn fraaie winkelgalerijen die zijn bedekt met glas waar mensen winkelen en dineren. De mooiste Passages zijn de Panoramas, Galerie Vivienne, Passage Jouffroy en Passage Verdeau. Deze overdekte passages zijn ook de thuisbasis van bazaars en winkels die allerlei soorten schatten verkopen, van edelstenen tot sieraden en curiosa, terwijl andere nu worden omgebouwd tot kunstmusea. Een bezoek aan een van de hierboven genoemde overdekte passages voert je terug naar een tijd dat Parijs nog verlicht was met gaslampen.

10. Euro Disney

Euro Disney is natuurlijk een schitterend park voor de kleintjes, maar iedereen is ook eens klein geweest en laat zich toch graag terugbrengen naar die mooie tijd. Daarom is Euro Disney niet voor niets ook een favoriete bestemming voor veel stelletjes die een romantisch weekendje in Parijs zijn. Het resort en het themapark zijn het uitstekend geschikt voor plezier, plezier en nog eens plezier. Je kunt hier quality time doorbrengen met je favoriete Disney-figuren en genieten van de vele attracties die Disney te bieden heeft. Je kunt hier ook overnachten maar beter boek je een romantisch hotel in Parijs zelf en neem je het openbaar vervoer naar Euro Disney; de verbindingen zijn immers perfect.