×

Parijs is een van de mooiste steden ter wereld, zonder twijfel. Het is gevuld met talloze hotspots van wereldklasse, waaronder verbazingwekkende architectuur zoals de Eiffeltoren en de Notre Dame. Parijs heeft ook een aantal fantastische musea die tot de beste van de wereld behoren. Na het regelen van een romantisch hotel Parijs zijn hieronder de top 10 van beste museums van Parijs opgesomd die absoluut een bezoekje waard zijn.

1. Musée d’Orsay

Musée d’Orsay is een van de meest populaire musea die Parijs heeft. Dit fraaie, historische museum toont duizenden kunstwerken, waaronder meubels, schilderijen, sculpturen, foto’s en vele andere soorten kunst. Er zijn meer dan 6.000 stukken in de collectie, met ruim 2.500 schilderijen van meesters zoals Van Gogh, Gauguin, Renoir, Cezanne en Monet. De collectie postimpressionistisch en impressionistisch werk zijn een van de meest voortreffelijke ter wereld. Je vindt het museum aan de zuidkant van de rivier de Seine. Het is gehuisvest in een oud treinstation en dit fraaie gebouw is al een indrukwekkende bezichting op zich. Het museum ligt op loopafstand van Hôtel de La Tamise, de nummer 2 van onze lijst meest romantische hotels Parijs.

2. Museum Pompidou

Museum Pompidou verrast de miljoenen gasten die dit indrukwekkende museum bezoeken met zijn verbazingwekkende moderne glas- en staalconstructie. Het moderne museum wordt door velen beschouwd als buitengewoon origineel terwijl anderen het weer afschuwelijk noemen. Museum Pompidou heeft een brede collectie van meer dan 100.000 kunstwerken van hedendaagse en moderne kunst. Deze kunstwerken zijn afkomstig uit de twintigste en eenentwintigste eeuw en is handig weergegeven in chronologische volgorde. Je museumbezoek begint met de hedendaagse collectie, waaronder Braque, Matisse, Kandinsky, Picasso, Duchamp en Dufy. Vervolgens ga je verder met de meer moderne collectie met de indrukwekkende werken van onder andere Mark Rothko, Andy Warhol en andere gevierde kunstenaars die zijn geboren na 1920.

3. Palais de la Decouverte

Palais de la Decouverte staat bekend als het Paleis van de Ontdekking. Dit museum is een opmerkelijk wetenschapsmuseum in het Grand Palais aan de Avenue Franklin Delano Roosevelt. Het ligt op steenworpafstand van de fameuze Champs-Elysees. Ook dit museum bevindt zich op loopafstand van Hôtel de La Tamise, de nummer 2 van onze lijst romantische hotels voor een weekendje weg Parijs. Het museum is een spannende attractie voor iedereen en het biedt een spannende manier om meer te weten te komen over wetenschap. Zorg ervoor dat je ook het planetarium bezoekt als je hier bent. Dat is een zeer indrukwekkende belevenis en mag je niet missen wanneer je in Parijs bent met zijn tweetjes.

4. Musee du Louvre

Musee du Louvre is een ander internationaal erkend museum Parijs. Dit museum heeft ‘s werelds meest overvloedige collectie oogverblindende kunst en antiek. Het Louvre, dat formeel een koninklijk paleis is, is toevallig ook het grootste ter wereld. Met de komst van Leonardo da Vinci en zijn beroemde portret, Mona Lisa, begon de overgang van een koninklijk paleis naar een publiek museum. Dit museum werd officieel geopend in de jaren 1600, maar was pas in 1793 open voor het publiek. Elke keer dat reizigers naar het Louvre komen, houden ze vooral van le Jarden des Tuileries. De nabijgelegen tuin is een uitbreiding van het museum en biedt een prachtige bloementuin met marmeren beelden. Dit museum heeft redelijke toegangsprijzen, maar is gratis op de eerste zondag van de maand.

5. Musée Grévin

Musée Grévin is een indrukwekkend wassenbeeldenmuseum en wordt beschouwd als het oudste in zijn vorm in Europa. Hôtel Saint-Marc, onze nummer 1 van romantische hotels Parijs bevindt zich vlakbij dit museum. Het is daarom een uitstekende uitvalsbasis mocht je dit museum willen bezoeken. In dit wassenbeeldmuseum vind je meer dan 300 personages vertegenwoordigd in was. Dit is een combinatie van verschillende bekende mensen uit de geschiedenis – denk aan Albert Einstein, Mahatma Gandhi en Pablo Picasso – en meer moderne beroemdheden zoals Elvis Presley, Madonna en Michael Jackson. Het museum is een goede plek voor een bezoek met zijn tweetjes en ook de Spiegelzaal is een bezoekje waard voor de klank- en lichtshow.

6. Muséum National d’Histoire Naturelle

Muséum National d’Histoire Naturelle is zonder enige twijfel het beste natuurmuseum ter wereld. Samen met het Natural History Museum in Londen (VK) en het National Museum of Natural History in Washington (VS) behoort het museum in Parijs tot de musea met de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Vooral de Grand Gallery of Evolution is interessant. Het indrukwekkende museum bevindt zich ten zuiden van de Seine in het fraaie Jardin des Plantes. In dit museum onderga je een reis door de enorme collectie die paleontologie, geologie, anatomie, evolutie en nog veel meer. Vanuit dit museum vindt nog veel wetenschappelijk onderzoek plaats. Na je bezoek kun je heerlijk bijkomen in Jardin des Plantes – het park dat dateert uit 1626.

7. Musee d’Art Moderne de la Ville de Paris

Musee d’art Moderne de la Ville de Paris – het museum voor moderne kunst – is ideaal voor (moderne) kunstliefhebbers aangezien je hier maar liefst 8.000 kunstwerken kunt bewonderen. Dit museum bevindt zich in de oostelijke vleugel van het Palais de Tokyo. Musee d’art Moderne de la Ville de Paris werd speciaal gebouwd voor de Internationale Tentoonstelling van Kunst en Technologie van 1937. Tegenwoordig houden de exposities rekening met meesterwerken uit de Europese en internationale kunstscènes van de twintigste eeuw. Andere kunstwerken presenteren zowel monografische als thematische trends van hedendaagse kunst. Er is ook een koffiebarretje dat geweldige koffie biedt en een geweldig uitzicht biedt op de Eiffeltoren.

8. Musee Carnavalet

Musee Carnavalet is de ideale plek voor mensen die niets liever willen dan naar de lokale geschiedenis kijken. Parijs heeft zonder enige twijfel een complexe geschiedenis en daar is veel over te vinden. De collectie is zowel educatief als boeiend. Regerende verhalen over de geschiedenis van Parijs vanaf de eerste fundamenten tot aan deze moderne tijd. Dit museum wordt beschouwd als een verborgen juweeltje en mag zeker niet ontbreken op je to do lijst wanneer je Parijs bezoekt. Het interessante museum bevindt zich tussenin de romantische hotelletjes Parijs Le Roi de Sicile (onze nummer 10) en My Home In Paris (onze nummer 4). Deze hotels zijn een perfecte uitvalsbasis mocht je Musee Carnavalet willen bezoeken.

9. Galerie de Photographies

Last but not least: Galerie de Photographies. Dit is onderdeel van Museum Pompidou maar verdient absoluut een aparte vermelding. De Galerie de Photographies toont een grote collectie foto’s toont uit de jaren 1920 tot nu. Het is opgericht in 1981, vanaf het begin van het Centre Pompidou, en is in bijna 40 jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste fotocollecties ter wereld. Het heeft meer dan 45.000 foto’s en behandelt de geschiedenis van de 20ste-eeuwse. Centre Pomidou bevindt zich precies tussen twee romantische hotels Parijs: nummer 3 Hôtel Le Relais des Halles en nummer 10 Le Roi de Sicile. Boek daarom eerst je hotelletje in Parijs om de Galerie de Photographies op loopafstand van je hotel te bezoeken.

10. Maison de Balzac

Maison de Balzac in Parijs zet zich in voor literatuur en herdenkt de auteur van The Human Comedy, Honore de Balzac. Deze woordkunstenaar woonde in de 19e eeuw in dit gebouw en tegenwoordig zijn hier de werken van hem en andere belangrijke memorabilia te bewonderen. Het gebouw werd pas in 1949 omgebouwd tot een museum toen de residentie, samen met Balzacs manuscripten, brieven en andere persoonlijke voorwerpen (overigens in perfecte staat bewaard), door de overheid van zijn voorouders werd gekocht. Het museum bevindt zich in het 16e arrondissement van Parijs, schuin tegenover de Eifeltoren. Na je bezoek kun je perfect aan de oevers van de Seine bijkomen en genieten van het fraaie uitzicht.