×

Koffiebarretjes zijn er volop in Parijs: je kunt er genieten van de beste koffie in Parijs en ze behoren tot de gezelligste ter wereld. Deze koffiebars bieden een rustige omgeving om even te kletsen of om je trip in Parijs te plannen. Daarnaast zijn ze natuurlijk perfect om te genieten van de beste koffies die je maar kunt vinden. De volgende koffiebarretjes in Parijs behoren tot de beste van Parijs. Welk koffiebarretje bevindt zich vlakbij jouw romantische hotel Parijs?

1. Laduree

Laduree is anders dan anders en dat merk je direct. Wanneer je de deur opent naar deze koffiebar in Parijs dan zie je direct een verschil met andere koffiebars. Dit koffiebarretje in Parijs verwelkomt je met aroma’s van gebakken lekkernijne zodra je binnenstapt. Deze koffiebar staat bekend om zijn heerlijke macarons en het doet denken aan een oude boetiek in een prachtige schilderachtige omgeving om te gebieten van een cappuccino of een thee. De prijzen ligggen in Laduree iets hoger dan in een typisch koffiebarretje in Parijs, maar alle trouwe klanten zullen het er echter over eens zijn dat deze bijzondere ervaring de extra euro’s meer dan waard is.

Adres: 21 Rue Bonaparte, Parijs

2. Cafe des Deux Magots

Cafe des Deux Magots is een andere bijzondere koffie-ervaring in Parijs. Je kunt hier perfect rustig bijkomen met een lekker kopje koffie en mensen bekijken op het terras van dit Parijse café. Het Cafe des Deux Magots is zeer populair onder locals en is ook wel beetje een plek om te zien en gezien te worden. Satre, Picasso en Hemingway hebben allemaal in dit café gezeten dus veel mensen uit alle delen van Frankrijk en de wereld komen hier voor een beetje inspiratie. Naast smakelijke thee en koffie serveren ze hier ook ontbijt, lunch en diner dus voor elk moment van de dag kun je hier wel terecht. Ben je benieuwd of er een romantisch hotelletje Parijs in de buurt van Cafe des Deux Magots is?

Adres: 6 Place Saint-Germain des Prés, Parijs

3. Café de Flore

Café de Flore staat niet in onze top 10 door de allerbeste koffie, maar de top 3 plek is puur te danken aan de Franse café crème. Deze smaakt geweldig en smakelijk en is wellicht wel de beste die je vindt. In combinatie met de mahoniehouten interieurs, klassieke obers met snorren en strikjes en de locals die er Le Figaro lezen, maakt de beleving bovendien bijzonder. Dit koffiebarretje ligt midden in Saint Germain en moet is zeker de moeite waard om op je bucketlist te zetten. Dit mag je niet links laten liggen wanneer je Parijs bezoekt. Café de Flore is een perfecte plek voor schrijvers die een rustige en stille plek nodig hebben om aan hun project te werken.

Adres: 172 Boulevard Saint-Germain, Parijs

4. Angelina

Angelina voldoet 100% aan een van de meest belangrijke vuistregels voor het diner voor Franse restaurants. Hoe langer de rij, hoe beter het eten en de service. Bij deze koffiebar gaat deze vuistregel zeker ook op. Gelukkig is het wachten van verbazingwekkend kort, maar als je uiteindelijk een plekje hebt gevonden in deze koffiebar, dan zul je blij zijn met je doorzettingsvermogen. In dit gezellig vormgegeven koffiebarretje in Parijs worden smaakvolle lekkernijen aangeboden en het heeft een rijke collectie van verschillende theesoorten. De warme chocolademelk is overigens beroemd en de locals kenmerken het als “rijk” en “heerlijk”. Naast het serveren van voortreffelijke koffies, theeën en lekkernijen, biedt deze koffiebar ook heerlijke sandwiches.

Adres: 172 Boulevard Saint-Germain, Parijs

5. Boot Café

Boot Café is een van de kleinste koffiebars van Parijs, maar laat je in dit geval zeker niet misleiden door het formaat. Want alhoewel de ruimte van dit café bijzonder klein is, is het absoluut mooi en een bezoekje waard. Deze prachtige koffiebar was voorheen een reparatiewerkplaats voor boten en heeft zijn artistieke uitstraling behouden. Daarnaast serveert Boot Café geweldige koffie en heerlijk gebak. De cafe latte verdient een bijzondere vermelding en moet je zeker geprobeerd hebben. Boot Café biedt ook oude series Vogue en kunstzinnige ansichtkaarten. My Home In Paris – de nummer 4 van romantische hotels Parijs bevindt zich vlakbij deze koffiebar.

Adres: 19 Rue du Pont aux Choux, Parijs

6. Coutume

Coutume wordt beschouwd als de pionier van de koffiebeweging van Parijs omdat het een van de eerste speciale koffiebars was die de deuren opende. Daarvoor was de koffiecultuur er wel maar niet bijzonder zichtbaar. De vaardigheid om heerlijke koffie te zetten op deze plek wordt benaderd als een complexe en ingewikkelde wetenschap. Met als resultaat dat er keer op keer een onberispelijke koffie wordt gemaakt. Ze bieden ook een opmerkelijk lunchmenu dat gretig aftrek vindt onder de lokale bevolking. Boek daarom je romantische hotels Parijs en kijk hoe je zo snel mogelijk bij Coutume terechtkomt om te genieten van een historische koffie beleving.

Adres: 47 Rue de Babylone, Parijs

7. Fondation Café

Fondation Café is een van de meest bezochte plekken vanwege de cult-limoenkoffiemokken. Elk kopje dat ze serveren wordt tot in de puntjes opgemaakt door de serieus geïnformeerde en getalenteerde barista die vele jaren ervaring heeft in het vak. Hier is eenvoud de sleutel tot succes, van de bescheiden decoratie tot het eenvoudige menu met lekkernijen zoals een avocado toast. Er is een terras als je even in het zonnetje tot rust wilt komen. Je kunt hier ook genieten van de gevarieerde afspeellijst met bijzondere muziek onder het genot van een kopje koffie. Deze koffiebar bevindt zich vlakbij het nationale Picasso museum, trouwens ook een aanrader!

Adres: 16 Rue Dupetit-Thouars, Parijs

8. La Cafeotheek

La Cafeotheek verwelkomt je met een heerlijk aroma van versgebrande koffiebonen. Hierdoor wordt jouw nieuwsgierigheid gegarandeerd gestimuleerd om de heerlijke koffie te ervaren. Naast geweldige koffie geeft La Cafeotheek ook uitgebreide informatie over koffie omdat ze koffiebonen uit de hele wereld serveren. De vriendelijke en informatieve barista’s helpen je graag met de verschillen in de koffiebonen. Deze koffiebar licht op steenworp afstand van Le Roi de Sicile, onze nummer 10 van romantische hotels in Parijs dus zeker een bezoekje waard als je hier veblijft.

Adres: 52 Rue de l’Hôtel de Ville, Parijs

9. Flora Danica

Flora Danica verdient ook zonder enige twijfel een plek in onze top 10 van de beste koffiebars in Parijs. Het komt qua beleving wel veel dichterbij een typische koffiebar uit de Verenigde Staten als het gaat om de koffiecultuur want je wordt razendsnel en zeer vriendelijk bediend. De koffie die geserveerd wordt daarentegen is vers, buitengewoon lekker en de service is bijzonder warm. Flora Danica serveert ’s zondags ook een brunch dus ook wel een leuk ideetje tijdens jouw weekende weg Parijs. En alsof de geweldige smaak en buitengewone service nog niet genoeg zijn, is dit café ook zeer vorodelig geprijsd, en dat aan de Champs-Élysées, op steenworp afstand van de Arc de Triomphe.

Adres: 142 Av. des Champs-Élysées, Parijs

10. Café Lomi

Café Lomi is een klassieker onder zowel de lokale bevolking alsexpats. Het begon als een een koffiebrander en in 2011 is men ook begonnen met het serveren van de heerlijke eigen koffie. Deze koffiebar bevindt zich tegenover de beroemde graffitimuur in het achttiende arrondissement van Parijs. Dit café trekt ook veel freelancers en locals die tijdens het werk met hun laptops aan de slag gaan en van hun koffie genieten. Ze serveren ook een heerlijke brunch en op Anglo geïnspireerde gebakjes. Te vaak blijkt een weekendje weg een wedstrijd om de meeste gerenommeerde bezienswaardigheden te zien zodat je vergeet dat het echte doel van reizen is om de locale cultuur te ervaren. Geniet daarom van een typisch koffiebarretje in Parijs en geniet van de ambiance van een romantisch hotelletje in Parijs.

Adres: 3 ter Rue Marcadet, Parijs