Op zoek naar een romantisch hotelletje

Romantische hotels Basel

Top 10 prachtige hotelletjes in Basel

Bezienswaardigheden in Basel


Basel is een grote stad in het noordwesten van Zwitserland. Het ligt in een hoek waarmee het direct in verbinding staat met Frankrijk en Duitsland. Door de stad stroomt de iconische Rijn rivier waar je sfeervol langs kan wandelen. De geschiedenis van Basel gaat terug naar de 4e eeuw. Hier was een nederzetting langs de Rijn. In de 8e eeuw kreeg de stad een bisschopszetel en in daarna werd de grote Munster kathedraal gebouwd. De stad heeft een historisch centrum met vele eeuwenoude gebouwen en diverse boeiende musea.

Locatie van de hotels in Basel


Zoek naar meer hotels in Basel


1. Hotel im Schlosspark

Basel tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,6/10   Vanaf €106 per nacht

Hotel im Schlosspark is een fraai hotel dat naast het kasteel Binningen is gevestigd. Door de omgeving kan je goed wandelen en fietsen. In het centrum vind je andere bezienswaardigheden zoals de Zoological Garden, de BIZ toren en de Tinguely fontein. Hotel im Schlosspark heeft fijne kamers met een mix van modern en klassieke meubelen. Allemaal hebben ze een eigen badkamer. In de ochtend kan je genieten van een lekker ontbijtbuffet. Het restaurant van Hotel im Schlosspark serveert heerlijke lokale en Franse à-la-carte gerechten tijdens de lunch en het avondeten.

meer info

2. GAIA Hotel

Basel tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 9,1/10   Vanaf €148 per nacht

Het GAIA Hotel is een sfeervol en kunstzinnig hotel dat is gevestigd in het centrum van de stad. De stad heeft vele bezienswaardigheden zoals de Spalentor stadspoort, het Jean Tinguely Museum, het Rathaus en de Munster kathedraal. GAIA Hotel heeft moderne kamers met comfortabele bedden, een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Elke ochtend kan je genieten van een gevarieerd ontbijtbuffet. In de buurt van het hotel vind je verschillende restaurants, cafés en barretjes waar je in de avond gezellig kan eten en drinken.

meer info

3. Hotel Schweizerhof Basel

Basel tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 9,3/10   Vanaf €120 per nacht

Hotel Schweizerhof Basel is gevestigd in het centrum van Basel. Naast de accommodatie ligt de BIZ toren. Op een klein stukje lopen afstand vind je de Rijn rivier. Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn de Alte Markthalle, het Naturhistorisches Museum en de Merian Garten. Hotel Schweizerhof Basel heeft fijne kamers met een eigen badkamer en andere gemakken. Je kan de dag goed beginnen met een ruime keuze aan ontbijtmogelijkheden. Aan de bar van het hotel kan je gezellig een hapje eten en drinken.

meer info

4. Gast - und Kulturhaus Der Teufelhof Basel

Basel tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 9,2/10   Vanaf €149 per nacht

Gast - und Kulturhaus Der Teufelhof Basel heeft een centrale ligging vlak in de buurt van de Rijn. Je wandelt zo naar bezienswaardigheden zoals de Basel kerstmarkt, het Blue and White House, de Munster kathedraal en Pfalz Basel. Gast - und Kulturhaus Der Teufelhof Basel heeft ruime en modern ingericht kamers met een eigen badkamer. 's Ochtends kan je aanschuiven voor een smakelijk ontbijtbuffet. Het restaurant van het hotel serveert in de avond heerlijke à-la-carte gerechten. Na afloop kan je gezellig een drankje doen aan de bar.

meer info

5. Nomad Design & Lifestyle Hotel

Basel tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 9,1/10   Vanaf €126 per nacht

Nomad Design & Lifestyle Hotel is een stijlvol onderkomen in Basel. Het hotel beschikt over uitstekende spafaciliteiten zoals een sauna en fitness centrum. Bij verblijf kan je gratis fietsen huren om de stad en omgeving mee te verkennen. In de buurt vind je allerlei bezienswaardigheden. De kamers van Nomad Design & Lifestyle Hotel zijn stuk voor stuk anders aangekleed. Dit maakt elk verblijf tot een spannende verrassing. Allemaal hebben ze uiteraard maximaal comfort en een eigen badkamer. In de ochtend kan je genieten van een lekker continentaal ontbijt. Je kan in de avond dineren in het restaurant met een uitgebreid internationaal warm buffet.

meer info

6. The Passage - Urban Retreat

Basel tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 9,0/10   Vanaf €107 per nacht

The Passage - Urban Retreat is een fraai hotel in het centrum van de stad. Vlakbij het hotel ligt de Basel Munster. Je wandelt ook zo naar andere bezienswaardigheden zoals het Jean Tinguely Museum, Zoo Basel en het Kunstmuseum. The Passage - Urban Retreat heeft moderne kamers met een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Elke ochtend kan je genieten van een lekker continentaal ontbijt. In de buurt van het hotel vind je allerlei restaurants, cafés en barretjes waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info

7. Euler Hotel Basel

Basel tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 8,9/10   Vanaf €107 per nacht

Het sfeervolle Euler Hotel Basel ligt tegenover het SBB treinstation van de stad. De omgeving heeft allerlei bezienswaardigheden zoals het Architectuur museum, de Basel kerstmarkt, het St. Jakob park en het Blue and White House. Euler Hotel Basel heeft aangename kamers met ruime bedden, een zithoek en een eigen badkamer. Je kan in de ochtend de dag goed beginnen door deel te nemen aan het ontbijtbuffet. In de avond kan je fijn dineren in het restaurant van Euler Hotel Basel. Hier worden heerlijke à-la-carte gerechten geserveerd.

meer info

8. Hotel Rochat

Basel tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,8/10   Vanaf €91 per nacht

Hotel Rochat is een fraai hotel dat op een klein stukje van de Rijn is gevestigd. In de omgeving heb je bezienswaardigheden zoals he Basel Paper Mill Museum, het Rathaus, de Spalentor stadspoort en Tierpark Lange Erlen. De kamers van Hotel Rochat hebben een modern interieur, een zithoek, een eigen badkamer zijn van alle gemakken voorzien. De dag begin je met een smakelijk continentaal ontbijt. Op korte afstand vind je diverse restaurants, cafés en barretjes waar je in de avond gezellig kan eten en drinken.

meer info

9. Hotel Restaurant Resslirytti

Basel tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,5/10   Vanaf €79 per nacht

Hotel Restaurant Resslirytti is een leuk onderkomen in het centrum van Basel. Het hotel heeft van binnen een authentiek en typerend interieur. Vlakbij vind je het Jean Tinguely Museum. Het is ook heel sfeervol om te wandelen of fietsen door de stad. De kamers van Hotel Restaurant Resslirytti zijn modern ingericht, hebben een eigen badkamer en andere gemakken. In de ochtend kan je genieten van een lekker ontbijtbuffet. Het restaurant serveert in de middag en avond heerlijke Italiaanse gerechten waaronder pizza's uit de steenoven.

meer info

10. AVLiving City Room Basel B&B

Basel tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,6/10   Vanaf €109 per nacht

AVLiving City Room Basel B&B is gevestigd in het centrum van de stad. De stad heeft bezienswaardigheden zoals het Kunstmuseum, het Architectural Museum, de Tinguely fontein, de Munster kathedraal en Pfalz Basel. AVLiving City Room Basel B&B beschikt over comfortabele kamers met een eigen badkamer met daarbij hoogwaardige toiletartikelen. In de ochtend kan je genieten van vegetarische ontbijtgerechten. Het centrum van Basel heeft vele verschillende restaurants, cafés en barretjes waar je op elk moment van de dag gezellig kan eten en drinken.

meer info