Op zoek naar een romantisch hotelletje

Romantische hotels Istanbul

Top 10 prachtige hotelletjes in Istanbul

Bezienswaardigheden in Istanbul


Istanbul is een grote stad in het noordwesten van Turkije. Het was vroeger de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. De stad heeft een gigantische geschiedenis om te ontdekken. Het beste kan je beginnen bij de fraaie bezienswaardigheden van de stad. Het Topkaki Paleis, de Blauwe Moskee, het Hagia Sophia Museum. Wandel door de straten en bezoek de Grote Bazar, gegarandeerd dat je je ogen zult uitkijken. Wees wel op je hoede, want de kraamhouders zijn meester in het spel van afdingen.

Locatie van de hotels in Istanbul


Zoek naar meer hotels in Istanbul


1. Apple Tree Hotel

Istanbul

Apple Tree Hotel is gevestigd in de Sultanahmet wijk, op 300 meter van de Blauwe Moskee. De luchthaven van Istanbul vind je op 16 kilometer afstand. De omgeving heeft ook andere bezienswaardigheden als Aya Sophia, het Topkapipaleis en de stadsmuur van Istanbul. Apple Tree Hotel heeft 18 fijne kamers met een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Je kan in de ochtend genieten van een fijn ontbijtbuffet en ontbijten op bed is ook mogelijk. In het centrum van Istanbul vind je ook vele leuke restaurantjes en cafes waar je lekker kan eten en drinken.

meer info

2. Fer Hotel

Istanbul

Fer Hotel is gevestigd in het centrum van Istanbul, op 5 minuten lopen van bezienswaardigheden als het Topkapipaleis, de Hagia Sophia en de Sultan Ahmetmoskee. Elders in de stad vind je ook de Galatatoren, Yedikule Hisari en Basilica Cisterne. Fer Hotel heeft 56 comfortabele kamers met een eigen badkamer. 's Ochtends kan je genieten van een lekker ontbijtbuffet en in de avond kan je terecht bij het huisrestaurant 'Roofer' voor diverse Turkse en internationale specialiteiten. Fer Hotel heeft ook tegen een toeslag oplaadmogelijkheden voor elektrische auto's en pendeldiensten naar de luchthaven.

meer info

3. Le Petit Palace Hotel

Istanbul

Le Petit Palace Hotel is een gezellig door familie beheerd hotel in het centrum van Istanbul. Op 250 meter vind je zowel een tramhalte en het treinstation Sirkeci. Hiermee heb je goede openbaarvervoer verbindingen door de stad. Istanbul heeft bezienswaardigheden als de stadsmuur, de historische badhuizen en de Blauwe Moskee. Le Petit Palace Hotel heeft 26 modern en kunstzinnig ingerichte kamers met een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. In het centrum vind je allerlei soorten restaurantjes en cafes waar het gezellig eten en drinken is.

meer info

4. Melek Hotels Pera

Istanbul

Melek Hotels Pera is gevestigd in de buurt van de Istikal Caddesi boulevard, een levendige plaats in het centrum van Istanbul. De stad heeft bezienswaardigheden als het Topkakipaleis, de Galatatoren, Basilica Cisterne en de Grote Bazar. Melek Hotels Pera heeft 12 kamers in neutrale kleuren ingericht met hoge plafonds, grote ramen voor een mooi uitzicht en een eigen badkamer. In de ochtend kan je je dag goed beginnen met een heerlijk continentaal ontbijt. De stad Istanbul heeft ook vele leuke restaurantjes, cafes en bars waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info

5. Walton Hotels Sultanahmet

Istanbul

Walton Hotels Sultanahmet is een luxe hotel gevestigd in een fraai gebouw dat dateert uit halverwege de 19e eeuw. Vanaf de accommodatie wandel je zo naar de Hagia Sophia en met een kwartiertje naar de Basilica Cisterne, de Grote Bazaar en de Blauwe Moskee. Walton Hotels Sultanahmet heeft 33 prachtige kamers met parketvloer, originele kunst aan de muren, een eigen badkamer en de meest luxe kamers hebben hierbij ook een bubbelbad. Op het dak is er een restaurant met uitzicht op de Marmara zee en hier kan je terecht voor een gezond ontbijt en een gezellig drankje.

meer info

6. Hammamhane

Istanbul

Hammamhane is een fijne accommodatie in de buurt van de Istiklal Caddesi boulevard. Daar vind je een groot aanbod van exclusieve winkels, galerijen en andere uitgaansgelegenheden. De stad heeft ook bezienswaardigheden als het Topkakipaleis, de stadsmuur van Istanbul en de Blauwe Moskee. Hammamhane heeft 14 kamers met modern interieur, hoge plafonds, kurkparketvloer en een eigen badkamer. Je kan 's ochtends genieten van een traditioneel ontbijit zodat je je dag goed kan beginnen. 's Avonds vind je in de buurt verschillende restaurantjes waar je allerlei nationale en internationale gerechten kan proeven.

meer info

7. Walton Hotels Galata

Istanbul

Walton Hotels Galata is gevestigd in het centrum van Istanbulm, in de wijk Beyoglu. Het is vanaf de luchthaven 17 kilometer naar de accommodatie. De omgeving heeft bezienswaardigheden als de Galatatoren, waar de inspiratie voor de naam van het hotel vandaan komt, de St. Antonius van Padua-kerk en het Taksimplein. Walton Hotels Galata heeft 27 sierlijke kamers met parketvloer, airconditioning en een eigen badkamer. Je kan 's ochtends ontbijten op het Simple Rooftop Restaurant & Bar en hier kan je zowel lunchen, dineren als borrelen. Walton Hotels Galata is een fijne locatie om je vakantie in Istanbul door te brengen.

meer info

8. Ada Hotel Istanbul

Istanbul

Ada Hotel Istanbul heeft een centrale ligging in de stad. Op minder dan 200 meter vind je de Blauwe Moskee, het Topkaki Paleis en de Hagia Sophia zijn slechts 5 minuten lopen vanaf het hotel. Andere bezienswaardigheden zijn de Grote Bazar, de stadsmuur van Istanbul en het Gulhane park. Ada Hotel Istanbul heeft 15 mooi kamers met een eigen badkamer met douche, bad en de meest luxe ook een jacuzzi. In de ochtend kan je genieten van een traditioneel Turks ontbijt en met mooi weer kan je dit buiten nuttigen. Hierbij geniet je van de fraaie skyline van Istanbul.

meer info

9. Ararat Hotel

Istanbul

Ararat Hotel is een romantisch boetiekhotel in het centrum van Istanbul. De omgeving heeft bezienswaardigheden als het Topkaki paleis, de Sultan Ahmetmoskee, Basilica Cisterne en Bosphorus Strait. Arat Hotel heeft 12 sfeervolle kamers met Byzantijnse-kunst, zachte bedden en een eigen moderne badkamer. De meesten bieden uitzicht op de fraaie stad of de marmara-zee. In de stad Istanbul vind je allerlei verschillende soorten restaurantjes, cafes en bars waar je gezellig en lekker kan eten en drinken. Wie zich avontuurlijk voelt kan ook naar de Grote Bazar gaan om daar iets lekkers te vinden.

meer info

10. Rest Inn Hotel

Istanbul

Rest Inn Hotel is een rustgevend onderkomen dat is gevestigd buiten het centrum van de stad, vlakbij de Istanbul Ataturk luchthaven. De omgeving heeft bezienswaardigheden als de Sultan Ahmetmoskee, de Basilica Cisterne, het Hagia Sophia Museum en het Gulhane Park. Rest Inn Hotel heeft 10 fijne kamers met zachte bedden, een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Er is bij het hotel ook een kapper en je kan een auto huren. In het centrum van Istanbul vind je vele leuke eet- en drinkgelegenheden. Na terugkeer kan je bijkomen in de lounge van Rest Inn Hotel.

meer info