Op zoek naar een romantisch hotelletje

Romantische hotels Ljubljana

Top 10 prachtige hotelletjes in Ljubljana

Bezienswaardigheden in Ljubljana


Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië. De stad heeft een geschiedenis die terug gaat naar de Romeinen en zelfs de Hunnen. Tegen het einde van de 17e eeuw werd het een wetenschappelijke stad, met vele wetenschappelijke academie, bibliotheken en andere instituten die er zich vestigden. Het is een moderne stad die goed over eind is gebleven ondanks de tijd van het Sovjet-Unie regime. Erg verkeerd zijn ze er niet vanaf gekomen, want in die tijd werden zowel het Ljubljanski grad kasteel en de drievouds brug gebouwd.

Locatie van de hotels in Ljubljana


Zoek naar meer hotels in Ljubljana


1. Hotel Cubo

Ljubljana

Hotel Cubo is gevestigd in het centrum van Ljubljana. Het centrale bus- en treinstation vind je op ongeveer 1,5 kilometer van de accommodatie met verbindingen naar de luchthaven. De stad heeft bezienswaardigheden als het meer van Bled, het Preserenplein, het Nationaal Museum van Slovenie en de Union brouwerij. Hotel Cubo heeft 26 moderne en comfortabele kamers met een eigen, fraaie transparante badkamer en ze zijn van alle gemakken voorzien. In het restaurant van Hotel Cubo kan je genieten van een heerlijk ontbijt, gezonde lunch en in de avond van diverse culinaire specialiteiten.

meer info

2. Hotel Florjanckov Hram

Ljubljana

Hotel Florjanckov Hram is een door familie beheerd onderkomen in het centrum van Ljubljana. Je vindt de luchthaven van Ljubljana op 16 kilometer afstand. De omgeving heeft bezienswaardigheden als het Tivoli park, de kathedraal van Sint Nicolaas, Metelkova en Ljubljana Castle Funicular. Hotel Florjanckov Hram heeft 13 mooie kamers met een eigen badkamer en sommige een terras of een balkon. Je kan 's ochtends je dag goed beginnen met een heerlijk continentaal ontbijt van verse lokale producten. In het centrum van de stad vind je diverse restaurantjes, cafés en bars waar je lekker kan eten en drinken.

meer info

3. G Design Hotel

Ljubljana

G Design Hotel is een fijn onderkomen in een rustige wijk bij de stad Ljubljana. Er zijn verschillende bezienswaardigheden als de drievoudige brug, de kathedraal van Sint. Nicholaas, het nationaal museum van Slovenie, de oude binnenstad en het Tivoli park. De luchthaven vind je op 25 kilometer afstand. G Design Hotel heeft 22 elegante kamers met een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. In het centrum van de stad heb je veel verschillende restaurantjes, cafés en bars waar je heerlijk kan eten en drinken.

meer info

4. Hotel Nox

Ljubljana

Hotel Nox is gevestigd in het Sentvid-gebied van Ljubljana. De omgeving is geschikt voor het maken van mooie wandelingen, fietstochten en in de winter als uitvalsbasis voor wintersporten. De stad heeft bezienswaardigheden als het kasteel van Ljubljanski grad, Metelkova en Tivoli Park. Hotel Nox heeft 24 fijne kamers met ieder een apart interieur en komen allemaal met een eigen badkamer. 's Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Aan de overkant van het hotel vind je een leuk restaurant en het centrum heeft een hele hoop leuke eet- en drinkgelegenheden.

meer info

5. Adora Hotel

Ljubljana

Adora Hotel is een sierlijk boetiekhotel dat door een familie wordt beheerd, het is gevestigd in het centrum van Ljubljana. De stad heeft bezienswaardigheden als de rivier die door de stad heen gaat, het kasteel van Ljubljanski grad, de kathedraal van Sint Nicolaas en de drakenbrug. Adora Hotel heeft 10 mooie kamers met hardhouten vloeren en elegant houten meubilair en een eigen badkamer. Je kan elke dag genieten van een heerlijk ontbijt en met mooi weer wordt dit geserveerd in de achtertuin. Hier kan je ook ontspannen met een drankje, Adora Hotel heeft een mooie selectie aan Sloveense wijnen.

meer info

6. Lesar Hotel Angel

Ljubljana

Lesar Hotel Angel is een chique 4-sterren accommodatie dat is gevestigd aan de voet van de kasteelheuvel van Ljubljana. De stad heeft ook andere fraaie bezienswaardigheden zoals de drievoudige brug, het Preserenplein, Tivoli park en het City Museum. Lesar Hotel Angel heeft 12 luxe, ruime kamers met uitzicht op de stad en een eigen moderne badkamer. In het restaurant van het hotel kan je genieten van lokale en internationale specialiteiten. Je kan na een leuke dag in Ljubljana bijkomen in de lounge of in de fraaie tuin met een drankje.

meer info

7. Art Hotel

Ljubljana

Art Hotel is gevestigd in het centrum van Ljubljana. De luchthaven Jože Pu?nik vind je op 21 kilometer van de accommodatie. De stad heeft bezienswaardigheden als het Tivoli park, de kathedraal van Sint Nicolaas, het kasteel van Ljubljanski grad, metelkova en Vodnik plein. Art Hotel heeft 10 rustig ingerichte kamers met modern meubilair, zachte bedden en een eigen badkamer. 's Ochtends wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. In de buurt van Art Hotel vind je ook verschillende soorten leuke restaurants, cafés en bars waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info

8. Vander Urbani Resort

Ljubljana

Vander Urbani Resort is een rustig onderkomen in het centrum van Ljubljana. De luchthaven vind je op 27 kilometer van de accommodatie. De omgeving heeft bezienswaardigheden als de Drakenbrug, het stadhuis, het Nationaal Museum van Slovenië en Ljubljana Zoo. Vander Urbani Resort heeft 16 fraai ingerichte kamers met modern meubilair, een eigen badkamer en zijn van alle moderne gemakken voorzien. Er is ook een luxe zwembad bij het hotel. In het restaurant kan je terecht voor heerlijke streekgerechten en dat gaat goed samen met een van de vele goede wijnen die Vander Urbani Resort in de kelder heeft.

meer info

9. Birokrat Hotel

Ljubljana

Birokrat Hotel is gevestigdeen klein stukje buiten het centrum van Ljubljana. Tegenover het hotel vind je een bushalte waarmee je zo in de binnenstad bent. De omgeving heeft bezienswaardigheden als het Vodnik plein, het kasteel van Ljubljanski grad, de kathedraal van Sint Nicolaas en Tivoli Park. Birokrat Hotel heeft 29 fijne kamers met zachte bedden en een eigen badkamer. Er zijn ook kamers voor mensen met een lichamelijke beperking. In de stad vind je leuke restaurantjes waar je van nationale en internationale cuisine kan genieten. 's Avonds kan je in de bar van het Birokrat Hotel gezellig een drankje doen.

meer info

10. Hotel Katrca

Ljubljana

Hotel Katrca is een leuk door familie gerund hotel in een rustige woonwijk op 2 kilometer van het centrum. De stad Ljubljana heeft bezienswaardigheden als het kasteel van Ljubljanski grad, Metelkova, Tivoli park en de kathedraal van Sint Nicolaas. Hotel Katrca heeft 10 kamers met mooi modern meubilair, een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Het hotel heeft een gezellig steakhouse waar het gezellig eten en drinken is. In het centrum vind je ook vele diverse eet- en drinkgelegenheden. H et vriendelijke personeel van Hotel Katrca geeft je graag tips om het beste uit je vakantie in Ljubljana te halen.

meer info