Op zoek naar een romantisch hotelletje

Romantische hotels Krakau

Top 10 prachtige hotelletjes in Krakau

Bezienswaardigheden in Krakau


Krakau was de voormalige hoofdstad van Polen. Het heeft een ontzettend lange geschiednis met als dieptepunt de bezetting van de stad door Nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naast de verschrikkingen heeft de stad ook veel schoonheid te bieden. Een bezoek aan het Koninklijk kasteel van Wawel en de gelijknamige kathedraal zijn het zeker waard. De stad heeft ook een bruisend nachtleven waar altijd iets te beleven valt.

Locatie van de hotels in Krakau


Zoek naar meer hotels in Krakau


1. Hotel Pugetow

Krakau

Hotel Pugetow is gevestigd tussen het marktplein van Krakau en Kazimierz. De stad heeft vele bezienswaardigheden als de Raadhuistoren, de Wawel kathedraal, en het Teatr im Juliusza Slowackiego. Hotel Pugetow heeft 6 sierlijke kamers die zijn ingericht met warme tinten, originele schilderijen, klassiek meubilair en een moderne badkamer met vloerverwarming. In het sfeervolle restaurant dat zich in de kelder bevindt kan je 's ochtends lekker ontbijten en in de avond genieten van Poolse en internationale specialiteiten. Het vriendelijke personeel geeft je ook graag aanbevelingen om het beste uit je verblijf in Krakau te halen.

meer info

2. Queen Boutique Hotel

Krakau

Queen Boutique Hotel is een fraai onderkomen in het centrum van Krakau. Op 700 meter vind je het prachtige Koninklijk Wawel kasteel. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn de grote markt van Rynek Glowny, de Kosciol Mariacki kerk en Oskar Schindler's Fabriek. Queen Boutique Hotel heeft 31 modern ingerichte kamers met zachte bedden en geluidsisolatie. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en sommige kamers hebben een mooi uitzicht op de stad. 's Ochtends kan genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet van het huisrestaurant Amarylis. In de avond worden hier verrukkelijke Poolse en fusiongerechten geserveerd. Gasten kunnen ook gebruik maken van de sauna in het wellnesscentrum.

meer info

3. Hotel Wentzl

Krakau

Hotel Wentzl is gevestigd in 15e eeuw gebouw dat bij het Grote Marktplein van Krakau is gevestigd. De omgeving heeft bezienswaardigheden als de kathedraal van Wawel, Oskar Schindler's Fabriek, de kosciol Franciszkanow kerk en Planty Park. Hotel Wentzl heeft 18 romantisch ingerichte kamers met zachte bedden, een eigen badkamer en zijn van alle moderne gemakken voorzien. In het restaurant van Wentz Hotel kan je genieten van heerlijke diverse Europese gerechten. Bij de Grote Markt van Krakau vind je ook vele verschillende restaurants, cafés en bars waar je uiterst sfeervol kan eten en drinken.

meer info

4. Hotel Columbus

Krakau

Hotel Columbus is gevestigd in de Joodse wijk Kazimierz. Op 300 meter vind je de Tempelsynagoge, de oudste en grootste van Polen. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn de Lakenhallen, de Raadhuistoren, de Barbakan toren en het Teatr im Juliusza Slowackiego. Hotel Columbus heeft 30 fraaie kamers met meubilair gemaakt van exotisch hout, een eigen badkamer en sommige kamers hebben een balkon. In het restaurant kan je 's ochtends genieten van een lekker ontbijtbuffet. Het centrum van Krakau heeft ook vele diverse restaurantjes, cafés en bars waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info

5. Hotel Senacki

Krakau

Hotel Senacki is een fijn onderkomen in Krakau waarbij je uitzicht hebt op de Sint Petrus & Sint Paulus kerk. De omgeving heeft bezienswaardigheden als het Galicia Joods Museum, de Brama Florianska poort, winkelstraat Ulica Florianska en de het Wawel kasteel. Hotel Senacki heeft 20 klassiek ingerichte kamers met een eigen badkamer en zijn van alle moderne gemakken voorzien. 's Ochtends kan je je dag goed beginnen met een lekker ontbijtbuffet in de kelder van het hotel. In het centrum vind je diverse restaurantjes, cafés en bars waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info

6. Metropolitan Boutique Hotel

Krakau

Metropolitan Boutique Hotel is gevestigd in de buurt van de Joodse wijk Kazimierz. Op 1 kilometer afstand vind je het centrum van Krakau en op 1,5 kilometer het centraal station. De omgeving heeft bezienswaardigheden als het Koninklijk kasteel Wawel, de kathedraal van Wawel, de Barbakan stadspoort en het Nationaal Museum. Metropolitan Boutique Hotel heeft 59 comfortabele kamers met een eigen badkamer. In de ochtend kan je aanschuiven bij het lekkere ontbijtbuffet. Het restaurant serveert in de avond Poolse en Europese specialiteiten. Na een mooie dag in Krakau te hebben door gebracht kan je in de bar van het hotel een drankje doen.

meer info

7. Hotel Gródek

Krakau

Hotel Gródek is een 5 sterrenaccommodatie dat in een rustige wijk is gevestigd in het historische centrum van Krakau. Het is slechts 3 minuten lopen vanaf de accommodatie naar de Mariakerk. Andere bezienswaardigheden zijn de Wawel kathedraal en het gelijknamige kasteel, de Raadhuistoren en de Lakenhallen. Hotel Gródek heeft 23 zorgvuldig ingerichte kamers met aangename bedden en een eigen badkamer met vloerverwarming. Je kan elke dag goed beginnen met een heerlijk ontbijtbuffet. 's Avonds worden er in het restaurant verrukkelijke Poolse specialiteiten geserveerd. In het centrum van Krakau kan je ook gezellig neerstrijken bij een café voor een drankje.

meer info

8. Hotel Kazimierz III

Krakau

Hotel Kazimierz III is gevestigd op 200 meter van de Joodse wijk Kazimierz. Het is vanaf de accommodatie 10 kilometer naar de luchthaven van Krakau-Balice. De stad heeft ook bezienswaardigheden als het Nationaal Museum, het Teatr im Juliusza Slowackiego en de Raadhuistoren. Hotel Kazimierz III heeft 28 rustige kamers met zachte bedden, een eigen badkamer en zijn van alle moderne gemakken voorzien. In het centrum van Krakau vind je vele leuke restaurantjes, cafes en bars waar je heerlijk kan eten en drinken. De stad heeft ook een bruisend nachtleven waar altijd iets te beleven valt.

meer info

9. Hotel B.A.S. Villa Residence

Krakau

Hotel B.A.S. Villa Residence is een klein stukje buiten het centrum van Krakau. Met ongeveer 5 minuten rijden ben je in de historische binnenstad. Daar vind je bezienswaardigheden als Oskar Schindler's Fabriek, het Koninklijk kasteel van Wawel, Museum Witrazu en de Grote Markt. Hotel B.A.S. Villa Residence heeft 12 sfeervol ingerichte kamers met fijne bedden en een eigen moderne badkamer. Elke ochtend is er een lekker ontbijtbuffet en met mooi weer kan je dit op het terras benuttigen. In het centrum zelf vind je ook vele verschillende eet- en drinkgelegenheden.

meer info

10. Hotel Amber

Krakau

Hotel Amber is gevestigd in een 19e-eeuws kazerne in het centrum van Krakau. In de omgeving heb je bezienswaardigheden als de Kosciol Mariacki kerk, de kathedraal van Wawel, Planty Park en de Oskar Schindler's Fabriek. Hotel Amber heeft 18 aangename kamers met een modern interieur en een eigen badkamer. Je kan als gast ook gratis gebruik maken van de sauna bij de accommodatie. In de ochtend kan je genieten van een heerlijk ontbijtbuffet in het restaurant. Rondom de accommodaties zijn ook vele verschillende gezellige eet- en drinkgelegenheden. Het personeel van Hotel Amber helpt je graag met het reserveren voor een romantisch diner.

meer info