Op zoek naar een romantisch hotelletje

Romantische hotels Bergen

Top 10 prachtige hotelletjes in Bergen

Bezienswaardigheden in Bergen


Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen. Rondom de stad zijn er 7 iconische bergen waarbij je met ieder een prachtig uitzicht kan beleven over de omgeving. Diverse bergen hebben kabelbanen waarmee je gemakkelijk naar de top komt, de echte avonturier kan ze ook beklimmen. Je kan ook wandelingen maken en het is ook een goed startpunt voor wie een fjordentocht door Noorwegen wil maken.

Locatie van de hotels in Bergen


Zoek naar meer hotels in Bergen


1. Det Hanseatiske Hotel

Bergen

Det Hanseatiske Hotel is gevestigd in het centrum van Bergen, naast het Hanzemuseum. De Fløibanen-gondeltram ligt op 2 minuten loopafstand. In de omgeving van Bergen heb je bezienswaardigheden als de werf van Bryggen Hanseatic, Stoltzekleiven en het KODE Art Museum van Bergen. Det Hansetiske Hotel heeft 37 sfeervolle kamers met fluweelachtige kleuren, houten meubels en een badkamer met douche en bad. In het Restaurant Finnegårdsstuene kan je genieten van heerlijke culinaire gerechten en in de buurt heb je ook gezellige cafes en bars waar je wat kan drinken.

meer info

2. Villa Terminus

Bergen

Villa Terminus is een fijn onderomen gevestigd op 800 meter van de Bergen Universiteit. In de buurt heb je bezienswaardigheden als het Aquarium Bergen, Mount Ulriken, Hardanger Fjord en Mount Floyen. Bergen is ook een goede keus voor wintersporten of het maken van wandelingen. De luchthaven Hurtigruten bevindt zich op ongeveer 1,5 kilometer van de accommodatie. Villa Terminus heeft 18 comfortabele badkamers met een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Je hebt in de buurt verschillende restaurantjes, cafes en bars waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info

3. Hotel Park Bergen

Bergen

Hotel Park Bergen is een charmant door een familie gerund hotel bij het Nygårdsparken in Bergen. Het hotel heeft een eigen kunst collectie die leuk is om te bekijken. Je hebt in de omgeving bezienswaardigheden als het Bergen Maritime Museum, de Grieghallen en de populaire kabelbaan Fløibanen. Hotel Park Bergen heeft 35 klassiek ingerichte kamers met houten vloeren en een eigen badkamer. 's Ochtends kan je je dag goed beginnen met een licht ontbijt bij het hotel en in de buurt heb je diverse restaurantjes, cafés en bars waar je goed kan eten en drinken.

meer info

4. Klosterhagen Hotel

Bergen

Het Klosterhagen Hotel is gevestigd bij het Michael Monastary in het Nordnes gebied van Bergen. Vanaf het hotel wandel je zo naar de Bryggen Werf, het park en het Aquarium Bergen. Klosterhagen Hotel heeft 16 comfortabele kamers met een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Je kan elke dag goed beginnen met een heerlijk zelfgemaakt ontbijt in de gezellige eetzaal. Bij mooi weer kan je in de tuin ontspannen met een drankje. Het vriendelijke personeel geeft je ook graag suggesties waar je goed kan eten en drinken in Bergen.

meer info

5. Hotel No13

Bergen

Hotel No13 is gevestigd bij het Torgalmenningen plein. Het is vanaf het treinstation Fløibanen Funicular ongeveer 10 minuten lopen naar de accommodatie. Je hebt in de omgeving bezienswaardigheden als de werf van Bryggen, Hardanger Fjord en Mount Ulriken. Op een steenwerp afstand van het hotel heb je ook een leuke vismarkt. Hotel No13 heeft 34 chique kamers met kleurrijk modern interieur en houten elementen. Iedere kamer heeft een eigen badkamer en sommige hebben ook een vrijstaand bad. Het restaurant van Hotel No13 serveert verrukkelijke culinaire gerechten en in de sfeervolle bar kan je genieten van een drankje.

meer info

6. Marken Guesthouse

Bergen

Marken Guesthouse is een hostel gevestigd op 250 meter van het treinstation van Bergen en op een paar minuten lopen van de Bryggen haven. In de omgeving heb je bezienswaardigheden als Stoltzekleiven, Mount Floyen en de Floibanen, het VilVite Bergen Science Centre en Fantoft Stavkirke. Marken Guesthouse heeft 21 simplistische kamers met een eigen of gedeelde badkamer. Marken Guesthouse heeft een gedeelde keuken waar je je maaltijden kan bereiden. Er zijn ook thee- en koffie faciliteiten beschikbaar. In de buurt heb je ook vele restaurantjes, cafes en bars waar je lekker kan eten en drinken.

meer info

7. Steens Hotel

Bergen

Steens Hotel is een leuk en rustig familiehotel in een mooi 19e-eeuws herenhuis bij het Nygård-park. In de omgeving heb je bezienswaardigheden als Mount Floyen, de werf van Bryggen, Stoltzekleiven en het Bergen Maritime Museum. Steens Hotel heeft 21 comfortabele kamers met een eigen badkamer en zijn van alle moderne gemakken voorzien. Je kan elke ochtend ontbijten in de elegante ontbijtzaal met fraaie eiken lambrisering en een tapijt. In de tuin van de accommodatie kan je gezellig een koud- of warm drankje doen en in het centrum van Bergen vind je diverse eetgelegenheden.

meer info

8. Bergen Quality Apartment

Bergen

Bergen Quality Apartment biedt zeer fijne en moderne appartement in het centrum van Bergen. Op een paar minuten lopen vind je het Torgallmenningen-plein en het nationaal theater. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn Fantoft Stavkirke, Rosenkrantz Tower en het meertje Lille Lungegaardsvannet. De 2 appartementen van Bergen Quality Apartment hebben een licht ingerichte woonkamer, een eigen betegelde badkamer en een volledig uitgeruste keuken. De dichtstbijzijnde supermarkt is een paar minuten lopen. Bergen kent ook leuke restaurantjes, cafes en bars waar je lekker kan eten en drinken.

meer info

9. Skansen House - Tordenskjolds gate 14

Bergen

Skansen House - Tordenskjolds gate 14 is een comfortabel appartement op 300 meter afstand van de Fløibanen. De luchthaven Bergen Flesland bevindt zich op ongeveer 13 kilometer van de accommodatie. Bezienswaardigheden zijn onder anderen Mount Ulriken, de werf van Bryggen en Hardanger Fjord. Skansen House - Tordenskjolds gate 14 heeft ruimte voor 4 personen en heeft een fijne woonkamer, zachte bedden, een moderne badkamer en een volledig uitgeruste keuken. In het centrum van Bergen vind je ook diverse winkels, supermarkten en eet- en andere uitgaansgelegenheden.

meer info

10. Bergen Old Town Apartment

Bergen

Bergen Old Town Apartment is gevestigd in het mooie oude centrum van Bergen. De werf van Bryggen vind je op 600 meter afstand en het is vanaf de accommodatie naar de luchthaven 13 kilometer. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn Hardanger Fjord, de vismarkt van Bergen, Rosenkrantz Tower en Bergen Aquarium. Bergen Old Town Apartment heeft ruimte voor 4 personen, comfortabele bedden, een moderne badkamer en een volledig uitgeruste keuken. In de buurt van de accommodatie vind je ook diverse restaurantjes, cafés en bars waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info