Op zoek naar een romantisch hotelletje

Top 10 kerken in Parijs

Boek een romantisch hotelletje in Parijs en bezoek de meest indrukwekkende kerken

Top 10 kerken in Parijs


Parijs herbergt veel bijzondere spirituele relikwieën, kathedralen en kerken uit de rijke historie van de stad. De kerken die zich in Parijs bevinden, getuigen van de complexe erfenis van het christendom die de stad domineerde vanaf de dominantie van het Romeinse rijk. Veel van deze koninklijke gebouwen raakten bijna in verval in de nasleep van de Franse Revolutie. Gelukkig zijn deze kerken in de negentiende eeuw hersteld in hun oude glorie. Kijk eens welke romantische hotel Parijs zich vlakbij deze kerken bevinden.

Romantische hotels in Parijs


Zoek naar meer hotels in ParijsTop 10 romantische hotels Parijs | Top 10 parken Parijs | Top 10 museums Parijs | Top 10 pleinen Parijs | Top 10 hotspots Parijs | Top 10 kerken Parijs | Top 10 boulangeries Parijs | Top 10 koffiebarretjes Parijs | Top 10 bistros Parijs | Top 10 metrostations Parijs | Top 10 parkeergarages Parijs

1. Sacre Coeur-kerk

Parijs

De Sacre Coeur-kerk is niet alleen een bijzondere kerkvorm, maar je kunt ook genieten van het schitterende uitzicht over Parijs. Deze kerk is zonder twijfel de beste plek om te bezoeken tijdens je weekendje weg Parijs. In tegenstelling tot andere kerken in Parijs is deze kerk gemaakt met een Romeins-Byzantijns ontwerp. De bouw van deze kerk begon in 1875 en duurde maar liefst tot 1914. Het wordt daaorm ook beschouwd als een vrij moderne kerk. Je moet een bezoekje aan deze kerk zeker in je reisschema opnemen, zeker als je naar Montmartre gaat. Je vindt de Sacre Coeur-kerk op de top van de heuvel en als je de top bereikt, ligt Parijs letterlijk aan je voeten. Het voelt alsof de tijd stilstaat en een bezoek aan deze plek zal je gegarandeerd een gedenkwaardig moment bezorgen.


2. Sint-Augustinuskerk

Parijs

De Sint-Augustinuskerk in Parijs werd gebouwd in 1860 en de bouw duurde tot maar liefst 1871. Je vindt deze kerk in het 8e district van de romantische lichtstad. De kerk wordt beschouwd als een van de meest spraakmakende kerken in Parijs, omdat er diverse drukke straatjes omheen staan. Dit heeft echter geen invloed op de seren rust binnen de bijzondere kerk. Je kunt duidelijk de structuren van gietijzer zien en de ijzeren ornamenten die het gebouw typeren. De Sint-Augustinuskerk heeft een gebeeldhouwd interieur met diverse schilderijen waar je versteld van zult staan. Je moet zeker deze kerk verkennen, vooral als je het leuk vindt om een van de meest revolutionaire ontwerpen van historische gebouwen van Parijs te zien.


3. Saint-Germain des Pres-kerk

Parijs

De Saint-Germain des Pres-kerk is de oudste kerk die in Parijs is gebouwd. De bouw begon in 543 voor Christus (!) en is oorspronkelijk de koninklijke abdij die is gewijd aan het Heilige Kruis. Na de tiende eeuw werd deze kerk opnieuw gebouwd met een nieuw gotisch ontwerp. Zo'n ontwerp was de allereerste constructie die in de hele wereld werd gemaakt. Na de Franse revolutie werden alle abdijen gesloten en in het jaar 1972 werd deze kerk helaas gesloten. In het jaar 1803 werd de kerk weer heropend. Met alle decoraties en architectuur die de kleurrijke geschiedenis van Parijs met elkaar verbindt, is deze kerk een van de fascinerende kerken van heel Parijs.


4. Saint-Eustache

Parijs

De Saint-Eustache kerk staat midden in de stad Parijs. Het is niet voor niets een van de meest indrukwekkende kerken van Parijs. De bouw van deze kerk werd gestart in 1532 en duurde maar liefst tot 1633 (de bouw heeft meer dan een eeuw geduurd!). Het heeft een laatgotische architectuurstijl, maar ook geaccentueerd met enkele renaissancistische details, waardoor het meer uitzonderlijk is en een van de bezochte kerken in Parijs. De Saint-Eustache kerk wordt geflankeerd door de wijk Montorgueil en Les Halles. Als je even tot rust wilt komen of je wilt de grote massa ontwijken, dan is een bezoekje aan deze kerk de beste keuze. Je merkt direct dat het binnen de kerk erg vredig en stil is. Een echte ontspanning aan de levendige drukte van Parijs dus.


5. Église de Saint-Étienne-du-Mont

Parijs

De Église de Saint-Étienne-du-Mont bevindt zich in het Quartier Latin, naast het Pantheon, op de zuidoever van Parijs. Wanneer jij een romantisch hotel Parijs boekt dan is de kans groot dat je ook Quartier Latin in Parijs bezoekt. Wanneer je in het Quartier Latin bent, zorg er dan voor dat je deze kerk bezoekt en getuige bent van het gotische en renaissancistische ontwerp die deze kerk zo bijzonder maakt. Het interieur van Église de Saint-Étienne-du-Mont is buitengewoon licht en herbergt de oudste orgels van Parijs. In deze kerk ben je ook getuige van de graven van beroemde Franse figuren zoals Jean Racine en Blaise Pascal.


6. Sainte Chapelle

Parijs

De Sainte Chapelle kerk vind je vlakbij de Notre Dame middenop het fraaie eiland dat zich in de Seine bevindt. De kerk werd gebouwd in 110 na Christus en volledig op gemaakt door Lodewijk de Negende om de doornenkroon van Jezus Christus te eren. Net zoals de zeer populaire kathedraal Notre Dame, is deze kerk een schitterend voorbeeld van gotisch ontwerpen. Wat de Sainte Chapelle kerk onderscheidt, is het glas-in-lood dat niet alleen opmerkelijk maar ook zeer indrukwekkend is. De kerk heeft zeer dunne pilaren en zo geeft het de indruk dat het dak alleen door het glas wordt vastgehouden. Een absolute aanrader dus!


7. L'Église de la Madeleine

Parijs

De L'église de la Madeleine is gebouwd door Napoleon Bonaparte in 1806. Deze kerk diende als heilige plaats ten opzichte van de krijgers van Napoleon. Je bent in staat om de triomfen van de diverse veldslagen te voelen in deze kerk en hoe hij in deze kerk investeerde om zijn regeringsverklaring aan Frankrijk te illustreren. In 1845 werd dit heiligdom echter veranderd in een kerk. In wezen is de kerk toegewijd aan de heilige Maria Magdalena, een van de belangrijke vrouwen in het leven van Jezus Christus. De ingang van de kerk is neoklassiek met een ontwerp dat de Romeinse en oude Griekse periodes representeert. Je kunt de gelijkenis van deze gebouwen terugvinden in de huidige ontwerpen in Rome.


8. Notre Dame kathedraal

Parijs

De Notre Dame kathedraal staat zonder twijfel op de lijst van beste kerken in Parijs ook al is de Notre Dame kathedraal ernstig aangetast door brand in 2019. Deze gotische kathedraal is de meest bekende in zijn soort en er wordt hard gewerkt aan het herstel. De kerk bevindt zich op het Ile de la Cite in het vierde arrondissement. De bouw van deze indrukwekkende kathedraal heeft volgens onderzoek maar liefst twee eeuwen geduurd. Het is een iconische Parijse bezienswaardigheid die veel details laat zien die je niet meer terugziet in de moderne architectuur. De stijl van de voorgevel is zeer opmerkelijk waardoor het een ideaal voorbeeld is van gotische architectuur. De glas-in-loodramen, de sculpturen en de standbeelden zijn uniek in hun soort.


9. Eglise Saint-Louis en l'Île

Parijs

De Eglise Saint-Louis en l'Île is een zowel verbluffend als adembenemend barok ontwerp en daarom onderscheidt deze kerk zich met kop en schouders van de andere kerken. Het is je bezoek meer dan waard terwijl je de schilderachtige geplaveide wegen van het Ile de Saint Louis verkent tijdens je romantische weekend Parijs. Er is een bekende ijssalon (Berthillon) op korte loopafstand van Eglise Saint-Louis en l'Île en deze wordt tijdens het zomerseizoen door veel mensen bezocht. Dat is zeker een bezoekje waard om te genieten van de eigengemaakte smaken!


10. Sint-Alexandre-Nevski-kathedraal

Parijs

De Sint-Alexandre-Nevski-kathedraal wordt beschouwd als een van de beste en oudste kerken in Parijs. Deze kerk werd in 1861 opgericht ter ere van Alexander Nevsky, de oorlogsheld uit Rusland die leefde van 1220 tot 1263. De Sint-Alexandre-Nevski-kathedraal is een wereldbekende kerk in de Parijs en zeker voor alle mensen met Russische roots die in Frankrijk wonen. Deze kerk is niet voor niets een symbool voor vrede en troost. De Sint-Alexandre-Nevski-kathedraal in Parijs heeft een rijkelijk versierd interieur met een byzantijns ontwerp en is verborgen met diverse iconen. Dit is zeker een kerk die de moeite waard is om te bezoeken wanneer je in Parijs bent. Is er een romantisch hotel Parijs hier in de buurt?