Op zoek naar een romantisch hotelletje

Top 10 boulangeries in Parijs

Boek een romantisch hotelletje in Parijs en bezoek de meest heerlijke boulangeries

Top 10 boulangeries in Parijs


Parijs is mateloos populair vanwege de verbazingwekkende Eiffeltoren maar ook door de croissants en het Franse stokbrood. De beroemde bakkerijen van Parijs - boulangeries - zijn ongeëvenaard. Gun jezelf de beste croissants in Parijs en ga naar een van de beste boulangeries in Parijs. Je zult zien dat sommige boulangeries een mengeling zijn van bakkers en banketbakkerijen, terwijl andere uitsluitend gespecialiseerd zijn in brood. Wellicht zit er wel een boulangerie om de hoek bij jouw romantische hotel Parijs...

Romantische hotels in Parijs


Zoek naar meer hotels in ParijsTop 10 romantische hotels Parijs | Top 10 parken Parijs | Top 10 museums Parijs | Top 10 pleinen Parijs | Top 10 hotspots Parijs | Top 10 kerken Parijs | Top 10 boulangeries Parijs | Top 10 koffiebarretjes Parijs | Top 10 bistros Parijs | Top 10 metrostations Parijs | Top 10 parkeergarages Parijs

1. Le Grenier à Pain

Parijs

Le Grenier à Pain is onze nummer 1 van boulangeries in Parijs doordat het de Grand Prix de la Baguette de la Ville de Paris 2010 in de wacht sleepte. Kortom, ze zijn de belangrijkste bron van het beste stokbrood in de stad. Deze bakkerij heeft meerdere vestigingen, maar de winnende vestiging bevindt zich in de Rue Abbesses in Montmartre. Zoals je zou denken, grijpt deze bakkerij bijna jaarlijks de eerste prijs voor het lekkerste stokbrood in Parijs! Deze boulangerie in Parijs wordt geleid door Michel Galloyer, een wereldwijd bekende bakker en tegelijkertijd een zeer getalenteerde chef. De heerlijke chocoladetaart is ook een van de meest populaire lekkernijen.


2. La Flûte Gana

Parijs

La Flûte Gana is ook een begrip in Parijs. Bakken is in Parijs een echt familie-evenement en deze bakkerij in de Rue des Pyrénées is daar een goed voorbeeld van. Deze boulangerie wordt beheerd door drie broers en zussen van de beroemde bakker Bernard Ganachaud. Ze hebben een traditioneel stokbroodrecept die haast ongeëevenaard is en daarom ook mateloos populair. Deze bakkerij is ook zeer populair vanwege de sulbieme croissant aux amandes of croissants met amandelcrème. Zeker een bezoekje waard wanneer je in Parijs bent. Bekijk daarom welk romantische hotel Parijs zich in de buurt van deze heerlijke boulangerie bevindt.


3. Du Pain et des Idées

Parijs

Du Pain et des Idées is een van de meest populaire bakkerijen in Parijs. Deze heerlijke bakkerij is gevestigd in een belangrijk gebouw in de Yves Toudicstraat. Deze boulangerie werd geopend in 2002 en wordt beschouwd als een van de nieuwste bakkerijen in Parijs. Het wordt gerund en geleid door de beroemde bakker en chef-kok Christophe Vasseur. Je proeft zijn enthousiasme voor de traditionele recepten in zijn meesterwerken. Het meest gewilde brood zijn de escargots en de l'escargot chocolade pistache. Ook Le pain au chocolat of de croissant met chocoladevulling zijn een echte klassieker en behoren niet voor niets tot de favorieten van deze boulangerie in Parijs. Je vindt deze bakkerij vlakbij het markante Canal Saint-Martin!


4. Blé Sucré

Parijs

Blé Sucré is eigendom van en wordt gerund door Fabrice Le Bourdat, een gerenommeerde banketbakker in Parijs. Ondanks zijn achtergrond is het brood dat hij bakt opmerkelijk en het smaakt buitengewoon. De conventionele croissants zijn geperfectioneerd en zijn zacht en toch knapperig aan de buitenkant en luchtig aan de binnenkant. Als je van koekjes en cakes houdt, probeer dan de met sinaasappel geglazuurde madeleines. Dit is een unieke traktatie en mag je niet missen tijdens jouw weekendje weg Parijs. Deze bakkerij bevindt zich overigens aan de Rue Antoine Vollon, middenin de levendige wijk Bastille, overigens ook een uitstekende locatie om te verblijven.


5. Jean Millet

Parijs

Jean Millet is een bakkerij en café in één. Het is erg charmant en gelegen in de Rue Saint Dominique. Momenteel wordt deze bakkerij gerund door Denis Ruffel, een gerenommeerde banketbakker, en staat erom bekend de beste au chocolate in heel Parijs te serveren. De amandelcroissants of croissants-amandes zijn ook meer dan het proberen waard, want ze zijn buitengewoon qua smaak. Je vindt deze boulangerie in de buurt van Champ de Mars en de Eiffeltoren. Daarom is dit een geweldige plek om te ontspannen en te zitten terwijl je warme koffie drinkt terwijl je naar de prachtige Eiffeltoren kijkt. Wees er wel vroeg bij want het is een populaire boulangerie in Parijs op een druk punt.


6. Maison Landemaine

Parijs

Maison Landemaine is de perfecte boulangerie in Parijs wanneer jij dol bent op fruittaartjes. Dit is een nieuwe bakkerij in Parijs, maar ze zijn erin geslaagd om zich in slechts een paar jaar tijd op verschillende plaatsen in Parijs te vestigen. De hoofdwinkel bevindt zich aan de Rue des Martyrs en wordt beheerd door het paar Yoshimi Ishikawa en Rodolphe Landemaine. Het echtpaar opende de eerste winkel in 2007 in Pigalle en is sindsdien vertakt door het grote succes. Deze bakkerij is een patisserie en boulangerie in één en serveert heerlijke verse fruittaarten en macarones. De Rue des Martyrs is een belangrijke verkeersader in Montmarte vol met gezellige cafés, winkels en bakkerijen. Daarom is het een uitstekende keuze om wat lekkers te kopen.


7. Au 140

Parijs

Au 140 is gelegen nabij het metrostation Jourdan en wordt beschouwd als een van de beste bakkerijen in Parijs. Niet voor niets hebben wij Au 140 opgenomen in onze top 10 lekkerste bakkers in Parijs. Deze boulangerie staat bekend om de palmiers, een overheerlijke boterachtige bladerdeegkoek in de vorm van een vlinder. Afgezien van een opmerkelijke selectie brood zijn ook de croissants en het stokbrood bekroond. Daarom een klein bezoekje aan Au 140 niet ontbreken tijdens jouw romantische verblijf in Parijs. Deze boulangerie bevindt zich niet ver van Parc des Buttes-Chaumont, een uitstekende plek om even in alle rust te genieten van je verse palmier.


8. Au Paradis du Gourmand

Parijs

Au Paradis du Gourmand is een bekroonde bakker in de Rue Raymon Losserand in het 14e arrondissement van Parijs. Au Paradis du Gourmand is ook een van de beste makers van baguettes in Parijs. Zo goed zelfs dat het in 2014 deze sublieme baguette van Ridha Khadher werd aangeboden aan de toenmalige Franse president Francois Hollande. Niet voor niets is de populariteit van deze boulangerie als een raket gestegen. Er bevinden zich in dit deel geen hotels uit onze top 10 romantische hotels in Parijs maar het is zeker een bezoekje waard. Ook in het 14e arrondissement zijn zat leuke kleine hotelletjes te vinden waar je heerlijk kunt overnachten.


9. Laurent Duchêne

Parijs

Laurent Duchêne is gelegen aan Rue Wurtz en Rue Daviel in het 13e arrondissement van Parijs. Niet voor niets is dit ook een van de beste en meest bezochte bakkerijen van Parijs. Deze bekroonde bakker slaagde ein om in Parijs het beste brood te leveren. Hij verdiende zijn titel dankzij jarenlange focus op uitmuntendheid in het leveren van brood van de hoogste kwaliteit. Binnenin de boulangerie zie je dat de pasteitjes als een kunstwerk worden uitgestald. De ster van de winkel is de chocolade-éclair maar ook de kleine macarons verdienen een eervolle vermelding. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken zoals citroen, framboos en pistache. Heb jij al een romantisch hotelletje Parijs geboekt?


10. Poilâne

Parijs

Poilâne maakt het beste zuurdesembrood in Parijs. Deze bakkerij heeft echt een bijzondere vastberadenheid als een van de oudste boulangeries van de stad. Deze bakker werd in 1932 opgericht door Pierre Poilâne en bevindt zich in de Rue de Cherche-Midi in Saint-Germain-des-Prés. Het zeer populaire zuurdesembrood wordt nog steeds met hout in de oven gebakken. Afgezien daarvan heeft deze bakkerij ook verschillende uitstekende gebakjes en een zeer bewonderde appeltaart. Daarom verdient deze boulangerie echt een vermelding in onze top 10 van lekkerste boulangeries in Parijs. Wij hopen dat je snel Parijs bezoekt om deze top 10 uit te proberen.