Op zoek naar een romantisch hotelletje

Thalys Parijs

Boek een romantisch hotelletje in Parijs en reis razendsnel met de Thalys

Thalys Parijs


Wil je lekker een weekendje naar Parijs en er snel, zorgeloos en betaalbaar arriveren? Laat de auto dan staan en ga met de Thalys! Snel en uitgerust aankomen in Parijs. Vertrek vroeg en je bent op tijd voor het ontbijt in Parijs! Natuurlijk wordt er in de Thalys ook gezorgd voor de innerlijke mens. De gastvrije hostesses van de Thalys heten je van harte welkom en zorgen ervoor dat je vakantie al begint als je de Thalys binnenstapt. Boek eerst een romantisch hotel Parijs en reserveer dan direct je ticket.

Romantische hotels in Parijs


Zoek naar meer hotels in ParijsTop 10 romantische hotels Parijs | Top 10 parken Parijs | Top 10 museums Parijs | Top 10 pleinen Parijs | Top 10 hotspots Parijs | Top 10 kerken Parijs | Top 10 boulangeries Parijs | Top 10 koffiebarretjes Parijs | Top 10 bistros Parijs | Top 10 metrostations Parijs | Top 10 parkeergarages Parijs


Snel met de Thalys naar Parijs?


Parijs is natuurlijk één van de mooiste bestemmingen op korte afstand van Nederland. Met de Thalys ben je binnen enkele uren in de meest romantische stad van Europa: Parijs. Stel je gaat 's ochtends vroeg weg, dan kun je nog aan het begin van de ochtend een heerlijk croissantje bij de lokale boulangerie tot je nemen. Heerlijk toch?

"De Thalys is daarom de ideale manier om een weekendje Parijs te boeken."

Parijs heeft zo veel te bieden. De Seine vormt de kloppende ader door de stad en de vele bruggen geven Parijs een prachtig levendig karakter. Daarnaast zijn er de vele monumenten, museums en kathedralen die zo'n magistrale impact geven aan de lichtstad. Bezoek de wijk Marais, geniet van de glimlach van de Mona Lisa, vergaap je aan de weelderige tuinen van Versailles of ga heerlijk dineren bij één van de vele Michelin restaurants in Parijs. Het is fijn om te weten dat je met de Thalys zo in Parijs zit. De Thalys is daarom de ideale manier om een weekendje Parijs te boeken.

Trein naar Parijs

Waarom zou je met de trein naar Parijs gaan? Simpel, omdat het zo snel en gemakkelijk is. Je vakantie begint dan eigenlijk al als je de trein instapt. Je kunt dan heerlijk rustig je citytrip in Parijs plannen, en op de kaart kijken waar je naar toe gaat. In één van de stedengidsen over Parijs of via de vele apps kun je heel veel tips en adviezen vinden over wat te doen in Parijs. Of je kunt al genieten van een kopje koffie of een flesjes wijn, vergapend van hoe de Thalys overal supersnel voorbij schiet.

Met de internationale trein naar Parijs

Je kunt ook met de reguliere internationale trein naar Parijs. Echter gaat deze niet zo snel. Met de Thalys ben je vanuit Amsterdam binnen 3 uur en 20 minuten in Parijs. Je gaat met een snelheid van 300 kilometer per van uur van het stadscentrum van Amsterdam naar het stadscentrum van Parijs. Met de reguliere internationale trein duurt het traject Amsterdam-Parijs met de trein vijf of zes uur. Dat is dan toch bijna de dubbele reistijd! Daarnaast biedt de Thalys ook veel meer comfort dan de reguliere internationale trein naar Parijs.

Met de auto naar Parijs

Met de auto naar Parijs kan ook. Maar de vraag is of je dat zou moeten willen. Er zijn mensen die met het schuim op de lippen in vier uur naar Parijs rijden. Naar de Périphérique dan. Het duurt dan vaak nog minimaal een uur om in het langzame Parijse verkeer op de exacte plaats van bestemming te komen.

Naast dat je meerdere keren moet stoppen voor het betalen van de tol (péage) en eventueel voor het tanken van brandstof, een hapje eten en/of een sanitaire stop, heb je natuurlijk ook de kans om geflitst te worden, als je met hele hoge snelheid zeer snel in Parijs wilt komen. En hoe frustrerend is het dan om te zien dat je met 160 kilometer per uur naar Parijs jakkert, en de Thalys met dubbele snelheid langs je heen zoeft. Dan weet je voor de volgende keer wel dat je er ook veel beter aan doet om met de Thalys naar Parijs te gaan.

"En hoe frustrerend is het dan om te zien dat je met 160 kilometer per uur naar Parijs jakkert, en de Thalys met dubbele snelheid langs je heen zoeft."

Parkeerproblemen in Parijs

Niet in de laatste plaats omdat je in Parijs helemaal geen auto nodig hebt. Sterker nog, met de auto in Parijs is een drama. Niet alleen omdat het verkeer heel druk is, er zijn heel veel files, en de stoplichten in Parijs lijken eeuwigdurend op rood te staan, maar parkeren is ook een enorme uitdaging.

Buiten op straat parkeren is vaak al schier onmogelijk in Parijs. Als je dan al een plekje vindt, dan moet je wel heel goed in kunnen parkeren met 10 centimeter vrije ruimte aan de voorkant en 10 centimeter vrije ruimte aan de achterkant (als je geluk hebt). Parijzenaren doen echter niet zo moeilijk met uitparkeren. Sensoren of niet, ze manoeuvreren hun auto naar voren en naar achteren totdat ze de auto voor en achter hen even raken. Niet voor niets rijdt er in Parijs nagenoeg geen enkele auto rond zonder bumperschade (en over zijschade maar te zwijgen).

Parkeergarages in Parijs

Parkeergarages dan. Daar zijn er niet heel veel van, dus zal je vaak een eindje van je bestemming moeten parkeren. Bovendien zijn heel veel garages zeer klein opgezet, zodat je wel een echte goede chauffeur moet zijn om je auto schadevrij in een parkeergarage in Parijs te parkeren. En dan de kosten natuurlijk. Je moet niet gek opkijken als je € 40 tot € 70 per dag moet betalen. Waarom zou je dan überhaupt met de auto naar Parijs willen gaan?

Openbaar vervoer in Parijs

In Parijs kun jij je uitstekend met het openbaar vervoer door Parijs verplaatsen. Het metrosysteem in Parijs is zo uitgebreid dat je in alle uithoeken van Parijs kan komen met de metro. De Métropolitain is het belangrijkste openbaar vervoer middel in Parijs en is al operationeel sinds 1900. Er is een netwerk van 16 metrolijnen over zo'n 220 kilometer metrorails die 302 metrostations in Parijs aandoen. Dan weet je zeker dat je wel overal in Parijs terecht komt. Het metronet van Parijs is veel fijnmaziger dan bijvoorbeeld het nog oudere metronet van Londen. Metrostations liggen in Parijs veel dichter op elkaar, zodat je ook echt dichtbij je bestemming uitkomt.

Meisje met beret in Parijs met de Thalys Romantische brug Thalys Parijs Eifeltoren Parijs Thalys Hotel de Cluny Thalys Parijs Jardin Luxembourg Parijs Thalys Louvre Museum Parijs met Thalys Montmartre Parijs Thalys Moulin Rouge Thalys Parijs Nachtleven Parijs Thalys Palais du Luxembourg Parijs Thalys Romantisch straatje Parijs Thalys Versailles Thalys Parijs
Thalys Parijs gare du nord Thalys Parijs station

TGV Parijs

De TGV (Train à Grande Vitesse) is een hogesnelheidstrein waarmee snelheden van maar liefst 300 kilometer per uur behaald kunnen worden. Het TGV-snelheidsrecord staat zelfs op 515 kilometer per uur! De Franse equivalent van de Nederlandse Spoorwegen is de SNCF (Société Nationale des Chemins de fer Français). De SNCF exploiteert het Franse hogesnelheidsnetwerk en gebruikt daar de TGV-treinstellen voor.

Thalys is een joint venture tussen de NS, de SNCF, de NMBS (Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen) en DB (Deutsche Bahn). Thalys exploiteert enkele internationale hogesnelheidstrajecten in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Dus naast het Thalys-traject Amsterdam-Parijs exploiteert Thalys ook lijnen naar bijvoorbeeld Dortmund en Marseille. Maar vanuit Nederland bekeken is het traject Amsterdam-Parijs natuurlijk het meest aansprekende traject van de Thalys.

Supersnelle trein naar Parijs

Het is duidelijk dat de Thalys het beste biedt op het gebied van snelheid en comfort voor een stedentrip in Parijs. En ook qua kosten scheelt het bijna niets in vergelijking met de auto of de internationale trein naar Parijs. Bovendien reserveer je je ticket in de Thalys Parijs zodat je verzekerd bent van je plaatsje, zonder dat je de trein in moet rennen om het beste plaatsje te krijgen.

Daarnaast biedt de Thalys Parijs heel veel comfort. Nog meer comfort kun je krijgen met de Comfort- of Premium-klasse van de Thalys:

Standard-klasse Thalys

☑ Gratis Wifi dat zeer stabiel is gezien de extreem hoge snelheid van de Thalys.
☑ Bij elke zitplaats is er een stopcontact om je telefoon op te laden.
☑ Er zijn bagageruimtes bij de ingangen (voor grotere koffers) en boven je zitplaats (voor kleinere koffers met waardevolle spullen).
☑ Bij de Welcome Bar heb je een grote keuze aan dranken, broodjes, wraps, en zoetige en hartige lekkernijen.

Comfort-klasse Thalys

☑ Je geniet van ruimere, comfortabelere stoelen.
☑ Hostesses ontfermen zich over je en helpen jou om je reis nog comfortabeler te maken.

Premium-klasse Thalys

☑ Nog meer reiscomfort.
☑ Gratis toegang tot de verschillende Thalys-lounges.
☑ Maaltijden worden aan je zitplaats geserveerd.
☑ Je hebt keuze uit verschillende kranten en tijdschriften (of e-press via de app).
☑ Je wordt hartelijk ontvangen op het perron door een hostess.
☑ Snellere Wifi en meer data aan boord.

Comfortabel met de trein naar Parijs

Met de Thalys naar Parijs, heerlijk comfortabel. Afhankelijk van het tijdstip kun je in de Thalys naar Parijs ontbijten, lunchen of dineren. Dan hoef je dat thuis niet te doen, en kun je gelijk 's ochtends of direct na je werk op stap naar Parijs. Handig toch?

Met kinderen naar Parijs met de Thalys

Mocht je met kinderen reizen, dan kun je ook perfect met de Thalys naar Parijs. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee, zittend op de schoot van de ouders. Kinderen tot 12 jaar betalen slechts een miniprijs van € 15 (Standard), € 20 (Comfort) of € 30 (Premium). Dat is een heel schappelijke prijs. Ook volwassenen tot 26 jaar genieten van voordelige tarieven.

"Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee, zittend op de schoot van de ouders."

Voor ouders die met een baby of peuter reizen, kunnen het beste reserveren in de rijtuigen 7, 17 en 27. Daar zijn een verschoontafel, een wastafel en een stopcontact voor een flessenwarmer aanwezig. Bovendien kunnen ouders van kleine kinderen gratis een kinderwagen meenemen aan boord. De kinderwagen moet wel ingeklapt en opgeborgen kunnen worden in de bagageruimte van het voertuig waar je zit. Je kunt een kinderwagen uiteraard niet op het gangpad laten staan.

Met een baby in de Thalys

Voor ouders die met een baby of peuter reizen, kunnen het beste reserveren in de rijtuigen 7, 17 en 27. Daar zijn een verschoontafel, een wastafel en een stopcontact voor een flessenwarmer aanwezig. Bovendien kunnen ouders van kleine kinderen gratis een kinderwagen meenemen aan boord. De kinderwagen moet wel ingeklapt en opgeborgen kunnen worden in de bagageruimte van het voertuig waar je zit. Je kunt een kinderwagen uiteraard niet op het gangpad laten staan.

Met huisdier naar Parijs met de Thalys

Ook is het mogelijk om met een huisdier te reizen in de Thalys naar Parijs. Het is daarbij wel van belang om rekening te houden met medereizigers in de coupe waar je zit. De Train Manager kan je eventueel een andere zitplaats toewijzen, indien er bijvoorbeeld mensen allergisch zijn voor huisdieren.

Kleine honden tot 6 kg kunnen gratis worden vervoerd in een box. Honden die niet in een box passen, betalen € 30 en moeten op schoot van het baasje zitten of gemuilkorfd en aangelijnd naast het baasje op de vloer. Blindengeleidehonden kunnen uiteraard altijd gratis mee met de Thalys naar Parijs.

"Blindengeleidehonden kunnen uiteraard altijd gratis mee met de Thalys naar Parijs."

Thalys Amsterdam Parijs

De eerste Thalys vanuit Amsterdam naar Parijs vertrekt om 6:15 uur. Met deze trein arriveer je om 9:35 uur in Parijs! Prima op tijd nog voor een Frans ontbijtje! Maar je kunt met de Thalys niet alleen vanuit Amsterdam naar Parijs toe. Ook bijvoorbeeld vanuit Rotterdam kun je naar Parijs met de Thalys. En het nog betere nieuws vanuit Rotterdam is, dat de reis naar Parijs slechts twee-en-een-half uur duurt! Nou, 2:37 uur om precies te zijn. Kun jij je dit voorstellen?

"En het nog betere nieuws vanuit Rotterdam is, dat de reis naar Parijs slechts twee-en-een-half uur duurt! Nou, 2:37 uur om precies te zijn."

Naast het traject met de Thalys Rotterdam-Parijs, kun je ook vanuit andere stations mee met de trein (of uitstappen natuurlijk, net wat je wilt). Het traject van de Thalys doet de volgende stations aan:

☑ Amsterdam Centraal
☑ Schiphol Luchthaven
☑ Rotterdam Centraal
☑ Antwerpen Centraal
☑ Brussel-Zuid
☑ Paris Gare du Nord

Direct naar Gare du Nord in Parijs

Daar sta je dan op de Gare du Nord (dit wordt ook het Station Paris-Nord genoemd) om half tien 's ochtends. Gare du Nord is één van de zeven hoofdstations in Parijs. Met ruim 180 miljoen reizigers per dag is dit het drukste station in Frankrijk en één van de drukste stations ter wereld. Je kunt je de levendigheid van het Gare du Nord in Parijs wel inbeelden. Het station Gare du Nord ligt bovendien pal naast het Parijse station Gare de l'Est. Dat maakt de buurt helemaal een heksenketel.

Romantische hotels in Parijs

Waar ga je dan naar toe? Waarschijnlijk heb je dan al een romantisch hotelletje in Parijs geboekt. Maar wellicht wil je daar nog helemaal niet naar toe en wil je gelijk even van de sfeer in Parijs genieten.

Boulangerie bij Gare du Nord

Op steenworp afstand van station Gare du Nord vind je boulangerie Le Pain des Copains (96 Rue du Faubourg Saint-Martin). Deze bakker is exceptioneel goed. Laat je niet verleiden door de bakkers in en direct rondom het station (ook al is Carton Paris ook een uitstekende bakker). Boulangerie Le Pain des Copains is echt een traditionele bakker met heerlijke croissants en pains au chocolat. Een aanrader als je direct uit Nederland in Parijs aankomt met de Thalys, en even een lekkere croissant wilt eten. Beter kun je je trip in Parijs niet beginnen.

Franse bistros bij Gare du Nord

Mocht je direct na aankomst op Gare du Nord gelijk een hapje willen eten, dan heb je ook drie uitstekende typische Parijse bistro-opties op steenworp afstand van het Parijse station:

☑ Bistro Paradis (bistroparadis.fr): 55 Rue de Paradis
☑ La Bécane à Gaston (labecaneagaston.fr): 24 Rue Lucien Sampaix
☑ Holybelly 5 (holybellycafe.com): 5 Rue Lucien Sampaix

Dit zijn uitstekende opties die vooral ook heel populair zijn bij locals, en onderscheiden zich van de tourist traps die Parijs helaas ook in grote getallen heeft.

Thalys ticket boeken

Hoe kun je het beste een treinreis naar Parijs boeken? Via internet natuurlijk. Via de website van Thalys kun je al ver van te voren je reis reserveren. Hoe vroeger je bent, hoe meer je kunt genieten van voordelige treinreizen naar Parijs. Maar ook als je de volgende dag op stap gaat naar Parijs, kun je vaak nog hele prima tarieven vinden.

"Hoe vroeger je bent, hoe meer je kunt genieten van voordelige treinreizen naar Parijs."

Op de website van Thalys zie je uitstekend wat de prijzen van treinreizen naar Parijs zijn. Het is logisch dat door de weeks de tarieven wat lager liggen dan in het weekend en dat 's ochtends vroeg ook weer een stuk goedkoper is dan 's middags of 's avonds. Bekijk de website en speel met je reisdata en -tijdstippen zodat ook jij voordelig met de Thalys naar Parijs kan gaan.

Boek snel de Thalys en geniet van Parijs!

Bekijk de prijzen

Top 5 voordelen Thalys Parijs


1. Met sneltreinvaart in Parijs

Binnen 3 uur en 20 minuten ben je vanuit Amsterdam in Parijs (en 2 uur en 37 minuten vanuit Rotterdam).

2. Arriveren in hartje Parijs

Je arriveert middenin Parijs op Gare du Nord, waarna je snel met de metro overal in Parijs kunt komen.

3. Comfortabele stoelen

In de comfortabele stoelen van de Thalys weet je zeker dat je helemaal uitgerust in Parijs aankomt; je kunt gerust een dutje doen.

4. Gratis wifi

Er is gratis Wifi in de Thalys zodat je gebruik kunt maken van internet tijdens je reis. Elke stoel is bovendien voorzien van een stopcontact.

5. Zeer voordelige tarieven

Je zult versteld staan van de voordelige tarieven van de Thalys naar Parijs, zeker als je lang van te voren boekt.