Op zoek naar een romantisch hotelletje

Romantische hotels Lourdes

Top 10 prachtige hotelletjes in Lourdes

Bezienswaardigheden in Lourdes


Lourdes is de grootste katholieke bedevaartsplaats in Frankrijk. Elk jaar komen er vele religieuze toeristen op de locatie af, sommige doen het gemakkelijk met het vliegtuig. Anderen maken er een pelgrimstocht van door op de voet er naar toe te gaan. De stad is bekend om Bernadette Soubirous. In 1856 was zij een 14-jarig meisje dat in een grot verschijningen zag in de vorm van de Heilige Maagd Maria. In 1864 werd er en standbeeld opgericht ter ere van de Heilige Maagd Maria en sindsdien is het een drukbezochte plek om voor mensen te bidden.

Locatie van de hotels in Lourdes


Zoek naar meer hotels in Lourdes


1. Chamres Au Berceau de Bernadette

Lourdes tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 8,7/10   Vanaf €38 per nacht

Chamres Au Berceau de Bernadette bevindt zich aan de Boulevard de la Grotte in Lourdes. Op 150 meter vind je de ingang van de heiligdommen. Op 500 meter vind je het centrale station en op 700 meter de Notre Dame de Lourdes. Chamres Au Berceau de Bernadette heeft 5 comfortabele kamers met een religieus interieur en een eigen badkamer. In de ochtend kan je genieten van een continentaal ontbijt in de eetruimte. In de stad van Lourdes vind je vele restaurantjes, cafés en barretjes waar je 's avonds lekker kan eten en drinken.

meer info

2. Hôtel Notre Dame de Fourvière

Lourdes tonen op kaart
★★☆☆☆   Beoordeling 8,9/10   Vanaf €45 per nacht

Hôtel Notre Dame de Fourvière is een rustig onderkomen in het centrum van Lourdes. Vanaf de accommodatie wandel je zo naar allerlei bezienswaardigheden. Je vindt het House of Sainte Bernadette op 200 meter, de Notre Dame de Lourdes op 600 meter en het centraal station op 800 meter. Hôtel Notre Dame de Fourvière heeft 17 kamers met een licht interieur, zachte bedden en een eigen badkamer. Elke ochtend kan je aanschuiven voor een lekker ontbijtbuffet. Bij het hotel vind je ook een restaurant waar je in de avond kan dineren en er is een bar met verfrissende drankjes.

meer info

3. Hôtel Castel de Mirambel

Lourdes tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,8/10   Vanaf €34 per nacht

Hôtel Castel de Mirambel is een modern hotel dat naast het Château Fort de Lourdes ligt. Naast deze leuke bezienswaardigheid heb je ook anderen zoals de Grotte de Massabielle, tochten met de Pic du Jer en museum Le Petit Lourdes. Hôtel Castel de Mirambel heeft 9 fijne kamers met geluidsisolatie, zachte bedden en een eigen badkamer. Je kan je ochtend goed beginnen met een lekker ontbijtje in de eetzaal of met mooi weer op het terras. Het restaurant van het hotel serveert in de avond heerlijke traditionele streekgerechten.

meer info

4. Maison d'Hôtes Le Grand Cedre

Lourdes tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,7/10   Vanaf €80 per nacht

Maison d'Hôtes Le Grand Cedre is een elegant verblijf op 9 kilometer van Lourdes. In de mooie omgeving kan je goede fietstochten, wandelingen en paardrijdtochten maken. Daarnaast vind je er voor de liefhebber ook vele golfclubs. De luchthaven van Tarbes - Lourdes vind je op 15 kilometer afstand. Maison d'Hôtes Le Grand Cedre heeft 5 sierlijk ingerichte kamers met een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. In de ochtend wordt er een continentaal ontbijtje geserveerd in de eetzaal. Je kan ook met een kopje koffie of thee bijkomen in de mooie tuin en de accommodatie heeft ook een bubbelbad.

meer info

5. Villa les Orangers

Lourdes tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 8,4/10   Vanaf €45 per nacht

Villa les Orangers biedt gemoedelijke accommodatie in het centrum van Lourdes. Je vindt het centraal station op 200 meter. Het House of Sainte Bernadette vind je op 800 meter en Château Fort de Lourdes vind je ook niet ver van de accommodatie. Villa les Orangers heeft 3 mooie kamers met zachte bedden, een zithoekje en een eigen badkamer. 's Ochtends wordt er in de eetzaal een lekker continentaal ontbijt geserveerd. Je vindt in de stad Lourdes vele leuke restaurantjes, cafés en barretjes waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info

6. Domaine de Merete

Lourdes tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 8,7/10   Vanaf €100 per nacht

Domaine de Merete ligt een klein stukje buiten het centrum van Lourdes. Het is ongeveer 2 kilometer naar het centrum van de stad waar je bezienswaardigheden vindt zoals Casa Natal Bernadette, Chemin de Croix, Musee de Cire de Lourdes en Le Cachot. Domaine de Merete heeft 5 kamers met een kleurrijk interieur, zacht bedden en een eigen badkamer. Elke ochtend kan je genietne van een continentaal ontbijt met onder andere zelf gemaakte jam. Bij de accommodatie vind je ook een bubbelbad waarin je kan ontspannen.

meer info

7. Hôtel des Arts

Lourdes tonen op kaart
★★☆☆☆   Beoordeling 8,8/10   Vanaf €20 per nacht

Hôtel des Arts is een gezellig hotel in het centrum van Lourdes en ligt tegenover de Grotte de Massabielle. Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn Château Fort de Lourdes, de Sanctuary of Our Lady Lourdes en de Notre Dame de Lourdes. Hôtel des Arts heeft 13 comfortabele kamers met een eigen badkamer en uitzicht op de binnenplaats van het hotel of de straat. 's Ochtends kan je je dag goed beginnen met een lekker continentaal ontbijt in de eetkamer. Je kan in de middag bijkomen met een kopje koffie of thee in de tuin. Rondom het hotel vind je verschillende eet- en drinkgelegenheden.

meer info

8. Hôtel Saint-Clair

Lourdes tonen op kaart
★★☆☆☆   Beoordeling 8,8/10   Vanaf €49 per nacht

Hôtel Saint-Clair bevindt zich op 10 minuten lopen van het House of Sainte Bernadette, de Notre Dame Lourdes en het centraal station vind je op anderhalve kilometer. Buiten de stad van Lourdes vind je golfbanen en het gebied is ook populair voor het maken van fietstochten en wandelingen. Hôtel Saint-Clair heeft 26 kamers met een eigen badkamer. In de ochtend kan je in het restaurant ontbijten. Hier worden in de avond lokale streekgerechten geserveerd. Je kan ook een drankje doen aan de bar van Hôtel Saint-Clair.

meer info

9. Le 13 BVD

Lourdes tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 8,0/10   Vanaf €39 per nacht

Le 13 BVD is een sfeervol onderkomen op 400 meter van het centraal station van Lourdes. In de buurt vind je de Boulevard de la Grotte, de Massabielle grot en andere museau en kathedralen. Le 13 BVD heeft 16 aangename kamers met een licht kleurrijk interieur, zachte bedden, een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. 's Ochtends serveert het hotel een continentaal ontbijt in de eetzaal. In het centrum van Lourdes vind je vele leuke restaurantjes, cafes en barretjes waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info

10. Hôtel La Fontaine

Lourdes tonen op kaart
★☆☆☆☆   Beoordeling 8,6/10   Vanaf €34 per nacht

Hôtel La Fontaine is gevestigd op 400 meter van het centrale station van Lourdes. Op 600 meter vind je het House of Sainte Bernadette, op 900 meter de Notre Dame Lourdes. Andere bezienswaardigheden zijn de Grotte de Massabielle, Le Petit Lourdes en Chemin de Croix. Hôtel La Fontaine heeft 27 kamers met een eigen badkamer. Je kan bij het hotel eten in het restaurant. Daarnaast vind je in het centrum ook vele andere restaurantjes, cafés en barretjes. Je kan in de avond ook nog een drankje doen aan de bar van het hotel.

meer info