Op zoek naar een romantisch hotelletje

Romantische hotels Colmar

Top 10 prachtige hotelletjes in Colmar

Bezienswaardigheden in Colmar


Colmar is een stad en gemeente in het noordoosten van Frankrijk. Het centrum is volgebouwd met pittoreske huisjes en klassieke gebouwen. De Duitse grens ligt vlakbij en de rivier de Rijn zorgt voor een goede scheidingslijn. De regio heeft over het algemeen een zonnig klimaat en dankzij dit wordt is er in het gebied veel wijnbouw. De stad Colmar werd in de 9e eeuw gesticht maar al langere tijd was het gebied bevolkt. Zo versloeg in 58 v.Chr. Julius Caesar de Germaanse stam van Ariovistus in het gebied wat nu Colmar is.

Locatie van de hotels in Colmar


Zoek naar meer hotels in Colmar


1. James Boutique Hotel

Colmar tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 9,2/10   Vanaf €90 per nacht

James Boutique Hotel heeft een fraai uitstraling en ligt in het centrum van Colmar. Je wandelt zo richting bezienswaardigheden zoals het House of Heads, het Tribunal de Grande Instance de Colmar, de Sint-Matthews kerk en het Bartholdi Museum. James Boutique Hotel heeft moderne kamers met sierlijke vormgeving. Elk heeft en eigen badkamer en sommige hebben een balkon. In de ochtend is er een smakelijk ontbijtbuffet. Je vindt in de stad ook vele restaurants, cafes en barretjes waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info

2. La Maison Des Têtes

Colmar tonen op kaart
★★★★★   Beoordeling 8,9/10   Vanaf €178 per nacht

La Maison Des Têtes is een sfeervol hotel in het centrum van de stad. In de buurt vind je bezienswaardigheden zoals het Unterlinden Museum, de Dominican kerk, het Theater van Colmar en het Pfister House. Op 1 kilometer vind je het treinstation van Colmar. La Maison Des Têtes heeft elegant ingerichte kamers met een eigen badkamer. Je begint je dag goed met een lekker continentaal ontbijt. Het restaurant van La Maison Des Têtes serveert in de avond heerlijke Franse en lokale specialiteiten.

meer info

3. Le Colombier

Colmar tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 8,8/10   Vanaf €99 per nacht

Le Colombier is gevestigd in de 'Little Venice' wijk van Dolmar. Je vindt het treinstation op 850 meter van de accommodatie. Daarnaast heb zit je vlakbij bezienswaardigheden zoals de markt van Colmar, de Sint Martin kerk, het Koifhus, het Bartholdi Museum en het House of Heads. De kamers van Le Colombier zijn stijlvol en sommige hebben originele houtenbalken in de muren verwerkt. Allemaal hebben ze een eigen moderne badkamer. s' Ochtends kan je genieten van een gezond ontbijtbuffet of een ontbijt op bed. Je kan in de avond aan de wijnbar van Le Colombier gezellig met elkaar een drankje doen.

meer info

4. Hotel Le Colombier Suites

Colmar tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 8,8/10   Vanaf €102 per nacht

Hotel Le Colombier Suites is onderdeel van het Le Colombier hotel en zit ook in de Little Venice wijk. De suites van hier ruimer met meer vrijheid om een geweldige tijd in Dolmar te beleven. De suites hebben voorzieningen zoals thee en koffiefaciliteiten, TV, uitzicht op de stad, een grote moderne badkamer en bovendien zijn ze geluidsdicht. Hotel Le Colombier Suites biedt ook een sauna aan waar je gebruik van kan maken.

meer info

5. Hôtel Turenne

Colmar tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,3/10   Vanaf €60 per nacht

Hôtel Turenne is een fijn onderkomen in Colmar. Vanaf het hotel wandel je zo richting bezienswaardigheden zoals de Dominican kerk, het Tribunal de Grande Instance de Colmar, Fontaine Schwendi en The Village of Hansi and his Museum. Hôtel Turenne heeft aangename kamers met zachte bedden, een eigen badkamer en andere gemakken. Elke ochtend kan je genieten van een smakelijk ontbijtbuffet. In de buurt vind je diverse restaurants, cafes en barretjes waar je goed kan eten en drinken. Je kan in de avond ook bij het hotel zelf een drankje doen.

meer info

6. Hôtel Quatorze

Colmar tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 8,4/10   Vanaf €104 per nacht

Hôtel Quatorze is een luxe designhotel in het centrum van de stad. Vlakbij vind je de grootste bezienswaardigheden van de stad. Ideaal om al wandeld naar toe te gaan en je komt vanzelf langs leuke cafes en restaurants waar je kan neerstrijken. De kamers van Hôtel Quatorze hebben een strak wit interieur met moderne designmeubels. Je vindt in de badkamer hoogwaardige kwaliteit toiletartikelen. Je kan ook ontspannen in de sauna van Hôtel Quatorze. In de ochtend begin je de dag met een heerlijk ontbijtje op bed.

meer info

7. Villa Élyane

Colmar tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,5/10   Vanaf €119 per nacht

Villa Élyane zit in een fraai landhuis dat is gebouwd in 1920. Op 300 meter vind je het treinstation van de stad. Je kan bij verblijf gratis fietsen lenen en zo de stad en omgeving verkenne. Op 10 kilometr afstand begint de Alsace Wine Road die de moeite waard is om te volgen. Villa Élyane heeft ruime kamers met een klassieke uitstraling en een eigen moderne badkamer. 's Ochtends kan je genieten van een lekker continentaal ontbijt. Op 400 meter vind je het dichtstbijzijnde restaurant en verderop in de stad vind je nog meer eet- en drinkgelegenheden.

meer info

8. Reflets Sur La Lauch

Colmar tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,8/10   Vanaf €105 per nacht

Reflets Sur La Lauch biedt ruime en fraaie appartementen aan in het hart van Colmar. Het treinstation vind je op 800 meter. In de buurt heb je bezienswaardigheden zoals de wijk Little Venice, de Sint Martin kerk, het Pfister House, het Unterlinden Museum en het Koifhus. De appartementen van Reflets Sur La Lauch zijn met opvallende kunstvoorwerpen ingericht, hebben een volledig uitgeruste keuken, slaapkamers met zachte bedden, een eigen badkamer en als klap op de vuurpijl een balkon met uitzicht. Naast de accommodatie vind je ook een supermarkt voor al je boodschappen.

meer info

9. Le 1615 - Luxe et Spa

Colmar tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 8,5/10   Vanaf €165 per nacht

Le 1615 - Luxe et Spa is een sfeervol appartement naast de Sint Martin kerk. Het Pfister House vind je op 50 meter. Andere bezienswaardigheden zijn het Bartholdi Museum, de centrale markt van Dolmar en het House of Heads. Le 1615 - Luxe et Spa heeft authentieke muren en houtenbalken plafonds. Er is een gemeubileerde woonkamer en een kitchenette. De eigen badkamer heeft tegels en een massagebad. Op 100 meter vind je de dichtstbijzijnde supermarkt en in de buurt vind je allerlei restaurants, cafés en barretjes waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info

10. Castelnau

Colmar tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,4/10   Vanaf €130 per nacht

Castelnau is een elegante villa in het centrum van Colmar. Op 300 meter vind je het treinstation van de stad. Je wandelt zo richting allerlei bezienswaardigheden in de stad. Buiten de stad vind je ook de Alsace Wine Road. Deze prachtige route laat zich graag per fiets ontdekken. Castelnau heeft chique kamers met klassiek meubilair, ruime bedden en een eigen badkamer. In de ochtend kan je genieten van een heerlijk continentaal ontbijt. Je kan in de stad terecht bij allerlei diverse restaurantjes, cafés en barretjes. In de middag kan je ook in de tuin zitten bij Castelnau met een kopje koffie of thee.

meer info