Op zoek naar een romantisch hotelletje

Romantische hotels Regensburg

Top 10 prachtige hotelletjes in Regensburg

Bezienswaardigheden in Regensburg


Regensburg is een stad in zuidoosten van Duitsland, in de deelstaat Beieren. De stad is gelegen aan de rivier de Donau. Regensburg was vroeger een Romeinse nederzetting rond het jaar 79 AD. Daarmee is het een van de oudste steden van Duitsland. Regensburg kreeg in de achtste eeuw een bisschopszetel van Bonifatius. De belangrijkste kerk is de St. Peters dom maar er zijn ook vele andere fraaie kerken in de stad. Je kan goed wandelen door de charmante straten van de oude binnenstad die goed bewaard zijn gebleven over de eeuwen heen.

Locatie van de hotels in Regensburg


Zoek naar meer hotels in Regensburg


1. Hotel Orphée Andreasstadel

Regensburg tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,4/10   Vanaf €116 per nacht

Hotel Orphée Andreasstadel is een fraai hotel in Regensburg dat tussen de rivier de Donau en de stad ligt. Op 600 meter vind je de Dom en het stadhuis. Andere bezienswaardigheden zijn het Historisch Museum en de oude stenen brug. Hotel Orphée Andreasstadel heeft indrukwekkende kamers met antiek meubilair, een houten balkenplafond, hemelbedden en een eigen badkamer. In de ochtend kan je je dag goed beginnen met een ontbijt op bed. Het restaurant van het hotel is een Franse bistro waar je kan genieten van culinaire heerlijkheden.

meer info

2. Bohemian Hotel

Regensburg tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 9,3/10   Vanaf €117 per nacht

Het Bohemian Hotel ligt in een zijstraat in het hart van het oude stadsgedeelte. Vanaf het hotel wandel je zo richting bezienswaardigheden zoals het Haidplatz plein, de kathedraal van Regensburg en de oude stenen brug. De kamers van Bohemian Hotel zijn sfeervol ingericht, hebben ruime bedden en een eigen badkamer plus zitgedeelte. Elke ochtend kan je genieten van een smakelijk ontbijtbuffet. 's Avonds kan je in de bar terecht voor verfrissende drankjes, hapjes en zinderende cocktails. Verderop in het centrum vind je ook vele diverse eet- en drinkgelegenheden.

meer info

3. Green Spirit Hotel

Regensburg tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,3/10   Vanaf €69 per nacht

Het moderne Green Spirit Hotel heeft een centrale ligging in Regensburg. In de stad heb je bezienswaardigheden zoals de St. Peters kathedraal, de Alte Kapelle, het Golf Museum en het Altes Rathaus. Green Spirit Hotel heeft fijne kamers met zachte bedden en een eigen badkamer. 's Ochtends kan je genieten van een lekker ontbijtbuffet. Op het terras van het hotel kan je bijkomen met een kopje koffie of thee. In het centrum van de stad vind je vele restaurants, cafés en barretjes waar je in de avond gezellig kan eten en drinken.

meer info

4. L'Ostello Altstadthotel

Regensburg tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,2/10   Vanaf €132 per nacht

L'Ostello Altstadthotel biedt elegante accommodatie in het hart van Regensburg. De omgeving heeft bezienswaardigheden zoals het Goliathhaus, Porta Praetoria, het Brueckturm Museum en het Theater Regensburg. L'Ostello Altstadthotel heeft kamers met een mix van moderne en antieke meubelstukken en originele elementen zoals houten balken. Allemaal hebben ze een eigen badkamer. In de ochtend kan je de dag beginnen met een smakelijk continentaal ontbijt. Je vindt in Regensburg vele verschillende restaurants , cafés en barretjes waar je in de avond goed kan eten en drinken.

meer info

5. Regensburg-Apart

Regensburg tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,1/10   Vanaf €75 per nacht

Regensburg-Apart ligt vlak naast de St. Peter kathedraal in het centrum van de stad. Op 200 meter vind je het Altes Rathaus, op 400 meter het Historiches Museum, op 500 meter de Mismarckplatz en op 550 meter de oude stenen brug. Regensburg-Apart heeft fijne kamers met een eigen badkamer. Je kan ook een vijfkamer appartement huren met een woonkamer en volledig uitgeruste keuken. In de buurt van het hotel vind je diverse cafés waar je in de ochtend gezellig kan ontbijten. De stad heeft ook vele restaurants en barretjes waar uit eten kan.

meer info

6. Hotel Orphée

Regensburg tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,1/10   Vanaf €104 per nacht

Hotel Orphée is een luxe verblijf in het hart van de stad. Het zit in een pittoresk barokgebouw uit 1896. Je wandelt zo richting de bezienswaardigheden van de stad zoals het Haidplatz plein, de Regensburg kathedraal, de St. Emmeram kerk en het Golf Museum. De kamers van Hotel Orphée zijn elegant ingericht met antiek meubilair, ruime bedden en een eigen moderne badkamer. In de ochtend kan je genieten van een smakelijk continentaal ontbijt. Het restaurant van Hotel Orphée serveert in de avond heerlijke à-la-carte gerechten.

meer info

7. Elements Hotel

Regensburg tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 8,8/10   Vanaf €119 per nacht

Elements Hotel is een leuk hotel vlak in de buurt van het St. Ulrich museum en de St. Peter dom. Andere bezienswaardigheden zijn de Alte Kapelle, de Haidplatz, het Goliathhaus en het Historisches Museum. Elements Hotel heeft kamers met een warm interieur, een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Je kan in de ochtend genieten van een lekker ontbijt op bed. In de avond kan je ook dineren in het restaurant met een Duits à-la-carte menu. Na afloop kan je gezellig een drankje doen aan de bar.

meer info

8. Hotel VIII

Regensburg tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 8,8/10   Vanaf €101 per nacht

Hotel VIII is een sfeervol hotel in het centrum van Regensburg. De stad heeft vele bezienswaardigheden zoals de Neupfarrplatz, Porta Praetoria, de oude stenen brug en het Oskar Schindler huis. Hotel VIII heeft sierlijk ingerichte kamers met ruime bedden en een eigen badkamer. Elke ochtend kan je de dag beginnen met een smakelijk continentaal ontbijt. In het Barbarossa restaurant bij het hotel kan je in de avond dineren met een uitstekend à-la-carte menu. Het centrum van de stad heeft ook vele andere eet- en drinkgelegenheden.

meer info

9. Hotel Münchner Hof und Blauer Turm

Regensburg tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 0,0/10   Vanaf €88 per nacht

Hotel Münchner Hof und Blauer Turm is een door familie beheerd hotel in het centrum van de stad. Op 200 meter vind je de Donau rivier waar je mooi langs kan wandelen. De stad heeft ook bezienswaardigheden zoals de oude binnenstad, de St. Emmeram kerk, de Trinity Evangelical Lutheran kerk en het Historisches Museum. 's Ochtends kan je genieten van een lekker ontbijtbuffet. In het centrum vind je vele restaurants, cafés en barretjes waar je in de avond gezellig kan eten en drinken.

meer info

10. Hotel David

Regensburg tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 8,8/10   Vanaf €126 per nacht

Hotel David is een mooi hotel dat vlak aan de Donau rivier is gevestigd. Vanaf het hotel geniet je van een mooi uitzicht over de rivier. Naast de bezienswaardigheden in Regensburg kan je buiten de stad ook goed wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten ondernemen in de natuur. De kamers van Hotel David hebben authentieke elementen zoals houten balken plafonds, houtenvloeren, zachte bedden en een eigen badkamer. In de ochtend kan je genieten van een smakelijk continentaal ontbijt. Vlak naast het hotel vind je een restaurant en verderop in de stad vind je nog vele andere eet- en drinkgelegenheden.

meer info