Op zoek naar een romantisch hotelletje

Romantische hotels Neurenberg

Top 10 prachtige hotelletjes in Neurenberg

Bezienswaardigheden in Neurenberg


Neurenberg is een stad met meerdere gezichten. De stad werd in de middeleeuwen welvarend dankzij de metaalindustrie. Het is ook een stad die nog steeds de originele vestingmuren en torens uit de middeleeuwen heeft behouden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad de thuisbasis voor de nazipartij NSDAP. De stad werd door de oorlog ernstig verwoest maar gelukkig zijn de stadsmuren en torens overeind gebleven. Een zonnigere kant is dat Neurenberg tegenwoordig speelgoed hoofdstad van Europa is. In de fabrieken bij de stad wordt vandaag de dag mooi speelgoed gemaakt in plaats van wapens.

Locatie van de hotels in Neurenberg


Zoek naar meer hotels in Neurenberg


1. Hotel Drei Raben

Neurenberg tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 9,3/10   Vanaf €100 per nacht

Hotel Drei Raben is een knus design hotel. Tegenover het hotel vind je het Neues Museum, op 5 minuten lopen vind je het centraal station en de Lorenzkirche. In de buurt vind je ook de Hauptmarkt en de Kaiserbrug. Hotel Drei Raben heeft 22 kamers die elk een mythisch en sprookjesachtig thema hebben in een moderne setting. Ze hebben allemaal een eigen badkamer. In de ochtend kan je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. In het centrum van de stad vind je vele eet- en drinkgelegenheden. Je kan ook gezellig een drankje doen aan de wijnbar van Hotel Drei Raben.

meer info

2. Hotel Elch

Neurenberg tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,9/10   Vanaf €59 per nacht

Hotel Elch is een door familie beheerd hotel dat in de kasteelwijk van Neurenberg is gevestigd. Het hotel zit in een historisch vakwerkhuis dat dateert uit de 14e eeuw. Naast het hotel vind je de Sebalduskerk en je wandelt zo naar andere bezienswaardigheden. Hotel Elch heeft 12 moderne kamers met zachte bedden, een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. 's Ochtends kan je je dag goed beginnen met een lekker ontbijtbuffet. Op korte afstand vind je verschillende restaurantjes, cafés en barretjes waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info

3. Design Boutique Hotel Vosteen

Neurenberg tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 9,0/10   Vanaf €76 per nacht

Design Boutique Hotel Vosteen is een aangenaam onderkomen naast het Stadtpark. Je kan hier mooie wandelingen maken. De stad heeft ook vele bezienswaardigheden zoals de Goose Man fontein, het Klokken Museum en Albrecht Dürer's huis. Design Boutique Hotel Vosteen heeft 11 fijne kamers met een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. In de ochtend kan je aanschuiven voor een lekker ontbijtbuffet. In het centrum van Neurenberg vind je vele eet- en drinkgelegenheden. Je kan ook met een drankje bijkomen op het terras of in de lounge van het hotel.

meer info

4. Stadthaus am See

Neurenberg tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,0/10   Vanaf €75 per nacht

Stadthaus am See bevindt zich op ongeveer 2 kilometer buiten het centrum van Neurenberg. De luchthaven van de stad vind je op 5 kilometer. De stad heeft bezienswaardigheden zoals het Klokken Museum, de Ruines van St. Catherine's kerk en het Spielzeugmuseum. Stadthaus am See heeft 3 comfortabele kamers met een eigen badkamer. In de buurt van de accommodatie vind je verschillende restaurantjes, cafes en barretjes waar je voor elk moment van de dag kan eten en drinken.

meer info

5. Das Falk Apartmenthaus

Neurenberg tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,1/10   Vanaf €75 per nacht

Das Falk Apartmenthaus bevindt zich op 10 minuten lopen van het centraal station. In de omgeving heb je bezienswaardigheden zoals de Königstor stadspoort, het Schauspielhaus Theater, de Goose Man fontein en het Grundig Stadion. Das Falk Apartmenthaus biedt 15 fijne appartementen aan met een woonkamer met keuken, slaapkamer met zachte bedden en een eigen badkamer. Op 100 meter heb je de dichtstbijzijnde supermarkt. Je vindt er ook verschillende restaurants, cafés en barretjes waar je lekker kan eten en drinken. Das Falk Apartmenthaus is perfect voor reizigers die de stad op eigen gemak willen ontdekken.

meer info

6. Apartment Del Arte

Neurenberg tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 8,9/10   Vanaf €53 per nacht

Apartment Del Arte is een leuk onderkomen een stukje buiten het centrum van de stad. Op iets meer dan 2 kilometer vind je het Verkehrsmuseum, het Schauspiel Theater en het Opernhaus. Nog een kilometer verder en je hebt het oude stadscentrum en de Ruines van St. Catherine's kerk. Apartment Del Arte heeft 4 fraaie kamers die elk zijn ingericht naar een beroemde kunstenaar. Zo is er bijvoorbeeld een Keith Harring kamer. Elk hebben ze een eigen badkamer. Bij de accommodatie is er een gemeenschappelijke keuken waar je maaltijden kan bereiden.

meer info

7. Gideon Hotel

Neurenberg tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,8/10   Vanaf €69 per nacht

Gideon Hotel is gevestigd in het voetgangersgebied van Neurenberg. Het centraal station vind je op 5 minuten lopen afstand. Je wandelt zo naar bezienswaardigheden zoals het kasteel van Neurenberg, de St. Lorenz kerk en het Germanisches Nationalmuseum. Gideon Hotel heeft 27 comfortabele kamers met ruime bedden, een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. 's Ochtends kan je je dag goed beginnen met een lekker ontbijtbuffet. Het centrum van de stad heeft vele restaurantjes, cafés en barretjes waar je gezellig kan eten en drinken.

meer info

8. Hotel Hauser Boutique

Neurenberg tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,7/10   Vanaf €59 per nacht

Hotel Hauser Boutique heeft een centrale ligging in de oude binnenstad. Op 300 meter vind je het Spielzeug Museum, de Ehekarussel fontein, op 400 meter de Nuremberg Frauenkirche en op 500 meter het Germanisches Nationalmuseum. Hotel Hauser Boutique heeft 21 aangename kamers met een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Elke ochtend kan je genieten van een vers ontbijt in de eetzaal. Het restaurant van Hotel Hauser Boutique serveert in de avond heerlijke mediterrane gerechten. Daarnaast vind je vlak in de buurt vele andere eet- en drinkgelegenheden.

meer info

9. Hotel Restaurant Bardolino

Neurenberg tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,7/10   Vanaf €64 per nacht

Hotel Restaurant Bardolino is een sfeervol hotel op 1 kilometer buiten het centrum van Neurenberg. Je vindt op een paar minuten lopen een tramhalte waarmee je gemakkelijk door de stad reist langs allerlei bezienswaardigheden zoals het marktplein en het Kaiserburg kasteel. Hotel Restaurant Bardolino heeft 26 comfortabele kamers met betegelde vloeren en een eigen badkamer. 's Ochtends kan je aanschuiven voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Het restaurant van het hotel serveert in de avond heerlijke mediterrane gerechten. In het centrum vind je ook leuke andere eet- en drinkgelegenheden.

meer info

10. Franconia City Hotel

Neurenberg tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,2/10   Vanaf €58 per nacht

Franconia City Hotel is gevestigd in het oude centrum van Neurenberg. Op 800 meter vind je het centraal station en op 300 meter een metrohalte. Je wandelt vanaf de accommodatie zo naar allerlei bezienswaardigheden zoals musea, historische gebouwen en monumenten. Franconia City Hotel heeft 12 knusse kamers met een licht interieur en een eigen badkamer. Je kan in de ochtend je dag goed beginnen met een vers ontbijt in de gezellige eetzaal. Vlak naast het hotel vind je twee restaurants en er zijn vele andere eet- en drinkgelegenheden in de stad.

meer info