Op zoek naar een romantisch hotelletje

Romantische hotels Ieper

Top 10 prachtige hotelletjes in Ieper

Bezienswaardigheden in Ieper


Ieper is een historische stad in het zuidwesten van de Belgische provincie West-Vlaanderen. De oorsprong van de stad gaat terug naar de middeleeuwen en was vooral bekend vanwege de Lakenhalle. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de stad aan drie zijden omringd door Duitse troepen terwijl Britse verdedigers de stad van binnenuit verdedigde. Er zijn maar liefst 4 grote veldslagen geweest waarin de Duitse troepen de stad probeerden te overmeesteren maar het is hun niet gelukt. Ieper heeft wel enorme schade gehad door de strijd en er zijn vele monumenten en herdenkingsplaatsen rond de stad te vinden ter ere van de gesneuvelde soldaten.

Locatie van de hotels in Ieper


Zoek naar meer hotels in Ieper


1. Main Street Hotel

Ieper tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 9,8/10   Vanaf €130 per nacht

Main Street Hotel is een ontzettend sfeervol hotel dat is gevestigd in het centrum van Ieper. Op korte loopafstand vind het winkelcentrum en bezienswaardigheden zoals het Stedelijk Museum, he Stadhuis en de Grote Markt. Main Street Hotel heeft 6 kamers die elk op een kunstzinnige wijze zijn ingericht met vele opvallende en leuke voorwerpen die je verblijf een unieke sfeer geven. Allemaal zijn ze voorzien van een eigen badkamer. In de ochtend heb je een ontbijtbuffet met vele plaatselijke heerlijkheden. Je hebt ook de mogelijkheid om warme streekgerechten te eten. Je kan bij Main Street Hotel ook in de tuin bijkomen met een drankje en iets lekkers.

meer info

2. Apartment Menin Gate House

Ieper tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,7/10   Vanaf €180 per nacht

Apartment Menin Gate House ligt op nog geen 100 meter afstand van de Menenpoort. Je hebt in de buurt ook andere bezienswaardigheden zoals de Sint Martin's kerk, de Ieper herdenking begraafplaats en het Museum Godshuis Belle. Apartment Menin Gate House heeft 3 mooie kamers met een kleurrijk interieur, zachte bedden en een eigen badkamer. Bij de accommodatie vind je een gedeelde keuken waar je maaltijden kan bereiden. In het centrum vind je vele verschillende restaurantjes, cafés en barretjes waar je lekker kan eten en drinken.

meer info

3. Fields of Gold

Ieper tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,6/10   Vanaf €87 per nacht

Fields of Gold is gevestigd in het centrum van Ieper en op 700 meter van de historische Menenpoort. Vanaf het centraal station is het een kwartiertje lopen naar de accommodatie. Op loopafstand vind je ook het Flanders Fields Museum, de Lakenhalle en de Grote Markt. Fields of Gold heeft 4 neutraal ingerichte kamers met ruime bedden en een eigen badkamer. In de ochtend kan je je dag goed beginnen met een gezond ontbijt dat je in de gezellige ontbijtruimte of in je eigen kamer kan op eten.

meer info

4. B&B La Porte Cochère

Ieper tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,7/10   Vanaf €95 per nacht

HB&B La Porte Cochère is een elegant herenhuis dat op 5 minuten van het marktplein van Ieper ligt. Je hebt in de omgeving bezienswaardigheden zoals Hill 60, de Essex Farm begraafplaats en de Saint George's Memorial Church. HB&B La Porte Cochère heeft 3 sierlijke kamers met houten vloeren, antiek meubilair en hemelbedden. Allemaal hebben ze een eigen badkamer en zithoek. Elke ochtend wordt er een uitgebreid en vers ontbijt geserveerd in de mooie ontbijtzaal. De accommodatie heeft ook een tuin waar je beschut kan bijkomen met een drankje.

meer info

5. De Historie

Ieper tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,5/10   Vanaf €95 per nacht

De Historie is een historisch vakantiehuis in het oude stadsgedeelte van Ieper. Op 100 meter vind je de Saint George's Memorial Church, op 300 meter het Flanders Field Museum, de Lakenhalle en het Stadhuis. De Historie heeft 3 slaapkamers met een eigen badkamer, gemeubileerde woonkamer en een volledig uitgeruste keuken. Het vakantiehuis heeft ook WiFi en andere gemakken. Je kan ook buiten op het terras zitten en hier vind je barbecuefaciliteiten. In de buurt van De Historie vind je verschillende eet- en drinkgelegenheden.

meer info

6. B&B Ter Thuyne

Ieper tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,5/10   Vanaf €104 per nacht

B&B Ter Thuyne is een gezellig onderkomen dat op 300 meter van het centraal station van de stad is gevestigd. Je wandelt zo naar bezienswaardigheden zoals de Grote Markt, de Menenpoort, het Stedelijk Museum en Museum Godshuis Belle. B&B Ter Thuyne heeft 3 mooie kamers met een combinatie van modern en antiek meubilair, ruime bedden, een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. In de ochtend kan je genieten van een lekker continentaal ontbijt in de eetzaal. B&B Ter Thuyne heeft ook een ruime tuin waar je kan ontspannen met een drankje.

meer info

7. Hotel Kasteelhof 'T Hooghe

Ieper tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,5/10   Vanaf €60 per nacht

Hotel Kasteelhof 'T Hooghe zit in een prachtig klassiek landhuis in de omgeving van 't Hooge dat een klein stuk buiten Ieper ligt. Op 200 meter vind je het Hooge Crater Museum en de begraafplaats voor de omgekomen soldaten. Andere bezienswaardigheden zijn Bellewaerde, Hill 60 en Kasteel Zonnebeke. Hotel Kasteelhof 'T Hooghe heeft 27 aangename kamers met grote bedden en een eigen badkamer. 's Ochtends kan je genieten van een vers ontbijtje. In de avond serveert het restaurant van het hotel heerlijke Belgische specialiteiten en bij de bar kan je genieten van vele lokale bieren.

meer info

8. Hotel De Lissewal

Ieper tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,5/10   Vanaf €109 per nacht

Hotel De Lissewal is een chique onderkomen op het platteland 6 kilometer vanaf Ieper. In deze historische omgeving heb je bezienswaardigheden zoals de Yorkshire Trench, Essex Farm Cemetery en Hill 60. Hotel De Lissewal heeft 7 elegante en moderne kamers met een modern interieur, een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Elke ochtend kan je in het restaurant je dag beginnen met een lekker ontbijt. Hier kan je in de avond genieten van een goed á la carte menu. In de grote tuin van Hotel De Lissewal kan je bijkomen met een drankje.

meer info

9. Lodge The City Jester

Ieper tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 8,1/10   Vanaf €110 per nacht

Lodge The City Jester zit in een fraai herenhuis in het centrum van Ieper. Op 1 kilometer vind je het centraal station van de stad. De Menenpoort vind je op iets meer dan 800 meter en op iets meer dan 600 meter het Flanders Field Museum. Lodge The City Jester heeft 3 sierlijke en ruime kamers met hemelbedden en een eigen badkamer. 's Ochtends kan je je dag goed beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet. Je kan bij de accommodatie ook fietsen huren en het personeel helpt je graag met uitleg over de fietsroutes.

meer info

10. Bed & Breakfast Ter Vesten

Ieper tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 9,1/10   Vanaf €70 per nacht

Bed & Breakfast Ter Vesten is een leuke accommodatie in een voormalige weverij van Ieper. Je vindt bezienswaardigheden zoals het Stedelijk Museum op 300 meter, het Stadhuis op 500 meter, de Sint Martin's kerk op 600 meter en het centraal station vind je op dezelfde afstand. Bed & Breakfast Ter Vesten heeft 4 sfeervolle kamers met een landelijke inrichting, een eigen badkamer en sommige hebben een balkon, terras of kitchenette. In de ochtend kan je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet of je kan het laten serveren in het comfort van je eigen kamer.

meer info